Eikime prie reikalo: turėjome su šeima vykti į Latvijos pajūrį, nes iš kažkur gajus mitas, kad ten viskas daug pigiau ir geriau. Nežinau, kaip ten iš tiesų yra, tačiau susiklostė įvykiai taip, kad teko mėgautis saule ant lietuviško smėliuko. Nemanau, kad kainos taip gali skirtis, tad nematau jokios bėdos.

Pasirinkimas nakvynei – neblogas. Akivaizdu, kad lietuviai išauga iš griūnančių medinių namelių mados. Taip, susimokėsi brangiau, bet turėsi gražią aplinką. Todėl nusprendėme išsinuomoti apartamentus su baseinu (skirtas kelių apartamentų nuomininkams) netoli pajūrio Kunigiškėse. Lyg nakčiai kaina buvo apie 100 eur. Tai svarbi detalė, kuri parodo, kad tikėjomės kokybiško ir gero poilsio: susimoki daugiau – tikiesi, kad ir gausi geriau.

Aplinka rami, gražiai sutvarkyta, viskas modernu. Bet tenka susidurti su realybe – kad ir kiek tu mokėsi pinigų, kad ir kaip tu tikėsiesi gero poilsio, jo nebus, jei nepakeisime savo mentaliteto. O kai kurie lietuviai tikrai gyvena dar 20 metų atgal. Yra nemalonu ir šlykštu, kad žmonės taip elgiasi. Begulint jau papludimyje išgirdau, kaip viena gal 5-6 metų mergaitė ėmė rėkti savo mamai, kad nori sysiu.

Na ką tokiu atveju reikėtų daryti? Moteris ne viena, su vyru, tad galėjo pasiimti dukrą ir nueiti iki tualeto, kuris yra už gal 400 metrų max. Tualetai tvarkingi, su tualetiniu popieriumi, muilu ir t.t. Tikrai viskas švaru.

Bet ne, jaunoji mama pasiėmė savo dukrą, numovė jai maudymosi kelnaites, dukrą nunešė į jūrą ir patupdė. Kažkaip iki tol į Baltijos jūrą nežiūrėjau kaip į vieną didelę myžalų balą, bet juk to vaizdinio neatmatysiu.

Man nuoširdžiai įdomu, ką apie tai mano kiti žmonės. Negi mes esame tokie nevalyvi, kad mums yra OK atlikti gamtinius reikalus į jūrą, nors prie pat yra švarus ir pakankamai naujas viešasis NEMOKAMAS tualetas? Dar juokingiau būtų, jei ta mamytė po to feisbuke komentuotų, koks baisus ir netvarkingas pajūris, o Baltijos jūra išvis užteršta.

Panaši situacija laukė ir prie baseino. Atrodo, kad žmonės, kuriems negaila susimokėti už geresnį poilsį, turėtų turėti ir daugiau košės galvoje, laikytis tam tikro etiketo. Bet ne. Baseinu pasimėgauti irgi nepavyko, nes ten laukė panašios mamytės su savo vaikais. Tik šįkart šie demonstratyviai nesišlapino į vandenį.

Šįkart jie be jokio sudrausminimo šokinėjo į vandenį, taškė visus ant gultų gulinčius ir besiilsinčius žmones, o mamytės ir tėveliai viską ignoravo. Ne vienas padoresnis žmogus pasišalino iš baseino, nes tarp tokių laukinių neįmanoma būti. Nesakau, kad šokti į baseiną blogai, šok, bet gal tegu nešoka tie vaikai tiesiai ant plaukiančio žmogaus? Juk nedaug prašoma.

Taip pat apartamentų darbuotojai ne vieną priklydėlį turėjo išprašyti iš baseino: jie tiesiog eidami į pajūrį pamatė baseiną ir nusprendė išsimaudyti.

Tai pavyzdys, kodėl mes nieko gero negalime turėti – kažkas būtinai ten pridergs. Kartais ir tiesiogine to žodžio prasme.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (270)