Jaunimogidas.lt komandai atvykus į mokyklą paimti dovanų, laukė staigmenos. Pirmąją iš jų pastebėjome tik pravėrę duris – visos paaukotos dovanos buvo preciziškai sudėtos ant pagrindinio mokyklos tako prie įspūdingos kalėdinės dekoracijos, kurią, kaip spėjome išsiaiškinti, padarė „gerųjų širdžių“ klubo nariai. Visos dovanos, kurias „Sietuvos“ moksleiviai paruošė vaikams, buvo preciziškai supakuotos – kiekviena su specialiu palinkėjimu ir atributu – pliušiniu žaislu ant jos.

Akcijos organizatorius pasitiko anglų kalbos mokytoja, biologiją dėstantis Romas ir mokyklos fotografas. Tuojau pat susirinko ir aktyviausi mokyklos moksleiviai – kalbėjomės apie akcijos eigą, fotografavomės.

Mokykloje ant specialaus „gerumo padėklo“ pedagogai paruošė dovanų dėžę, į kurią ir buvo dedamos dovanos. Pirmoji paaukota dovana – didelis nenusakomos tapatybės odiniu švarku aprengtas pliušinis žaislas (panašus į briedį), kuris ir tapo „Sietuvos“ mokyklos aukojimo akcijos talismanu ir įkvėpėju. Mokyklos pedagogai patikina, kad po to, kad dovanų dėžėje atsirado „kietas“ briedis, apie jį pradėjo būriuotis pliušiniai žaislai.

Mokiniai kaip mat sunešė daiktus į „gerumo automobiliuką“, kuris jau kitą dieną išvyko į Panevėžio Algimanto Bandzos kūdikių ir vaikų globos namus.