Feisbuke ne vienas sausio 1-ąją gamtoje leidęs grybautojas socialiniame tinkle stebino grybų nuotraukomis – pavyzdžiui, pasivaikščioti prie Žaliųjų ežerų atvykusi Jūratė tarp samanų pasakojo aptikusi ne vieną voveraitę. Kaip pasakojo moteris, toks radinys ją labai nustebino, tačiau grybų ji nerovė ir paliko augti miške.

Pasak Jūratės, tai ne pirmas šią žiemą jos rastas grybas – rudkepurių miške ji matė ir per Kalėdas, ir gruodžio 1 d., kai ieškojo medžiagų Advento vainikui.

Feisbuke grybų nuotrauka pasidalijusi Laimutė Rimkienė juos taip pat aptiko pirmąją 2017-ųjų metų dieną. Moteris DELFI pasakojo grybus radusi Mažeikių r., netoli Latvijos pasienio. Tiesa, panašu, kad šie grybai nevalgomi.

DELFI primena, kad tai – ne pirmas sausis, kai grybautojai miške gali aptikti grybų. Pavyzdžiui, 2014 m. sausio pradžioje buvo galima rasti ne tik jų, bet ir žibučių.

Ir jums pavyko rasti grybų? Siųskite nuotraukas mums el.p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Grybas“! Nepamirškite nurodyti, kurioje vietoje ir kada radote grybų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)