Nors lauke pūga, šaltas ir stiprus vėjas, Šiaulių „Saulėtekio“ bei Simono Daukanto gimnazijos mokiniai nepabūgome oro sąlygų ir tai mums nesutrukdė dalyvauti flashmobe.

POZITYVO ESP turėjome atlikti miesto centre 15 valandą, sustoję ratu aplink kalėdinę eglę. Labai džiugu, kad prie mūsų prisijungė ir keturios draugės iš JAV, Vokietijos ir Nyderlandų.

Po pagrindinės užduoties pažaidėme dar keletą pozityvo žaidimų ir keliavome į Šiaulių centro šokoladinę išgerti kavos, sušilti bei smagiai pabendrauti.

Svarbiausia tai, kad  jokios oro sąlygos nesugadino mūsų puikios nuotaikos ir išėjome pasisėmę daug gerų emocijų. Prisiminus šią dieną šypsena veide išliks dar ilgai. Tikimės, kad kituose Pozityvo susibūrimuose dalyvaus dar daugiau žmonių, juk kuo daugiau – tuo smagiau.

Sandra Kalnikaitė

„Piliečio žadintuvas“ – pilietiškumą skatinantis projektas, organizuojamas „Menų ir mokymo namų“ ir „Nacionalinio socialinės integracijos instituto“ bei vyksiantis visus mokslo metus. Į veiklas tiesiogiai įsitrauks 145 mokyklos ir daugiau nei 2000 moksleivių iš visos Lietuvos. Jaunimas savarankiškai identifikuos jų bendruomenėje (mokykloje, miestelyje, apskrityje) kylančias problemas ir stengsis jas išspręsti.