Darbo rezultatas kurį matome, dar karta parodo, kokie stiprūs esame ir kiek daug pasiekti galime būdami vieningi. Ši talka tik maža pradžia visuose darbuose, kuriuos planuoja organizacija. Jau artimiausiu metu prasidės pačio pastato remonto darbai.

Šis pastatas savo istorijoje buvo naudojamas įvairioms reikmėms. Per pusę amžiaus jo paskirtis nuo karinio objekto kito ne vieną kartą, o pastaruosius metus čia šeimininkavo vėjas ir atsitiktiniai prašalaičiai, paliekantys po savęs kalnus šiukšlių.

Šiandien pastato rekonstrukcija reikalauja daug investicijų. Tačiau mes esame jauni ir maksimalistai, turime daug draugų, ir tai leidžia tikėti, kad labai greitai mes įgyvendinsime savo idėja, kuri savo koncepcija bus pirmoji Lietuvoje.

VšĮ „Penkta koja“ atstovai planuoja, kad investicijos į prieglaudos ir dienos centro įsteigimą sudarys apie 250 tūkst. litų. Visa organizacijos veiklą yra finansuojama fizinių ir juridinių asmenų parama, bei akcininkų įnašais.

Pasak organizacijos atstovų, norima sukurti vietą, į kurią būtų malonu atvykti kiekvienam. Tai nebus tiesiog prieglauda, tai bus susitikimo ir bendravimo vieta žmonėms, kuriems rūpi gyvūnai, tai bus galimybė vaikams, jaunimui ateiti ir tiesiog pabūti, padėti, o gal paruošti pamokas ar pažiūrėti filmą.