Organizacijos atstovai tikisi, kad ši žiema dabartinėmis sąlygomis teritorijoje po atviru dangumi bus paskutinė. Žiemiškas oras itin apsunkina gyvūnų ir savanorių sąlygas, tad visi su nekantrumu laukia modernios prieglaudos atidarymo.

Šiandieninė situacija džiugina tuo, kad darbai aktyvūs, pastato vidus keičiasi kiekvieną savaitę, padaryta daug svarbių darbų. Tačiau vertinat situaciją realiai, matosi, kad iki pabaigtuvių dar liko daug darbo, kuriam atlikti reikės nemažai lėšų.

Šiuo metu pastate tinkuojamos sienos, mūrinamos voljerų pertvaros, baigiama montuoti bei šiltinti pertvarą. Visame pastate jau išvedžiota kanalizacija, po sienų tinkavimo darbų bus klojamas vandentiekio vamzdynas bei ruošiamasi grindų betonavimui.

Organizacijos atstovai optimistiškai žiūri į 2013 metus ir mano, kad į antrą metų puse, visi „Penktos kojos“ globotiniai galės persikelti į naujas modernias patalpas, o jais besirūpinantis savanoriai ir visi neabejingi žmonės turės sąlygas ne tik rūpintis gyvūnais, bet ir naudotis dienos centru, kuris įsikurs antrame pastato aukšte ir maloniai nustebins savo funkcionalumu.