Nors gerus darbus reikia daryti tyliai, negaliu nepasidžiaugti žmonių vienybe. Net pati gamta buvo dėkinga šią saulėtą dieną, o žvarbus jūros vėjas neatbaidė žmonių, kurie dar gerokai prieš 10 val. pakilios nuotaikos rinkosi į talką.

Pasiskirstę teritorijas bei gatves, žmonės kibo į darbus. Buvo renkamos šiukšlės Danės upės pakrantėje, kur nutiesti dviračių takai, skirti žmonių poilsiui ties Joniškės, Klemiškės gatvėmis bei Bachmano dvaro apylinkėse ir t.t.

Kadangi dauguma šių teritorijų valomos tik „Darom“ akcijų metu, šiukšlių prisikaupė daug. Buvo surinkti ir du didžiuliai konteineriai žaliųjų atliekų.

Turbūt niekas taip nesuartina kaimynų, nesustiprina bendruomenės kaip iškilę sunkumai, kuriuos turime įveikti drauge. Mus, klaipėdiečius, Paupių rajono gyventojus, suvienijo krematoriumas, kurį UAB „Aterna“ norėtų įrengti savo, t.y. Joniškės g. 36 patalpose, šalia gyvenamųjų namų.

Iškilus tokiam, mūsų akimis, pavojui, mes, gyventojai, supratome, kad tik vienybėje yra galybė, kad tik visi drauge galime pasipriešinti tam, o ir kartu nuveikti daug kitų gerų darbų.

Užgrūdinti nepageidaujamų kaimynų, jų norų bei planų, mūsų bendruomenė tik sustiprėjo ir yra kaip niekad įsitikinusi, kad kova tęsis iki galo, kad krematoriumo Klaipėdos mieste, Paupių rajone, nebūtų.

Mes, gyventojai, norėtume padėkoti „Darom 2017“ akcijos organizatoriams už gražesnę Lietuvą. Gera pradžia – pusė darbo, juk gyvensime švaresnėje ir tvarkingesnėje aplinkoje.

„Žmonės kartu gali padaryti tai, ko nepajėgtų pavieniui. Protų ir rankų vienybė, jėgų sutelkimas – beveik visagaliai“, – kadaise sakė mokslininkas Deividas Vebsteris.