1. Kuo geriau išnaudokite laiką, praleidžiamą mokykloje: aiškinkitės nesuprantamus dalykus su mokytojais, aktyviai dalyvaukite pamokose, palaikykite užrašų tvarką ir nuoseklumą.

2. Pasinaudokite informacijos šaltiniais ir susiraskite egzaminų programas, kuriose nurodyta, ką reikia žinoti vienam ar kitam egzaminui. Mokydamiesi to, kas iš tiesų reikalinga, sutaupysite daug brangaus laiko. Jei manote, kad mokytojai pamokų metu jums pateikia per daug arba per mažai informacijos, supažindinkite ir juos su egzaminų programomis.

3. Protingai panaudokite laiką, likusį iki egzaminų. Net jei dalyko, kurio egzaminą pasirinkote laikyti, nesimokėte labai įtemptai per praėjusius metus, neverta nusiminti. Apgalvotai susiplanavę likusį laiką galite išmokti ir pasikartoti svarbiausius dalykus.

4. Prieš egzaminą (tačiau ne likus vienai dienai iki jo) susitikite su draugais ir kartu aptarkite dalykus, kurių mokotės. Nustebsite, kaip lengvai įsiminsite naują informaciją ir įtvirtinsite turimas žinias gerų draugų apsupty.

5. Paskutinę dieną prieš egzaminą susitikite su draugais ar kitais artimais žmonėmis, kurie su jumis egzaminų nelaiko. Tai padės nukreipti mintis į su mokymusi nesusijusius dalykus ir išvengti daug nereikalingo jaudulio. Kartu išgerkite arbatos ar suvalgykite ledų, pasivažinėkite dviračiais. Tai netinkamas laikas piktnaudžiauti kava, energetiniais gėrimais, o taip pat sunkiai virškinamais valgiais.

Sėkmės egzaminuose!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją