Viena DELFI diskusijos dalyvių sutiko, kad kelionėse rusų tautybės poilsiautojai gali išvesti iš kantrybės, bet svarbiausia žinoti, koks kurortas pritraukia atitinkamą auditoriją.

„Kiek teko keliaut, tai ne melas, kad rusai nuo 7 val. ryto visus gultus užima, maistą krauna tikrai daugiau nei pajėgūs suvalgyt ir turi kitų kultūrinių ypatumų. Ne melas ir tai, kad dalis lietuvių yra lygiai tokie patys. Britai ir vokiečiai kiek kitokie, bet tikrai nebūtinai aukščiausios kultūros. Kad išvengtum nesusipratimų, kaip rodo praktika, yra du keliai: pirma, rinktis mažiau turistų pamėgtas vietas, antra, paprastai darbininkų auditorija (nesupraskit neteisingai, viskas su jais gerai, gerti kiek nori per atostogas normalu, tik kai autostogautojams „kiek nori“ labai skiriasi, turime problemą) baigiasi renkantis gerokai brangesnes vietas.

Juk tas pats ir Lietuvoje – vieni renkasi Šventąją su visa jos pramogų industrija, kiti traukia į Neringą su atitinkamai kitokia pasiūla. O mokant už kelionę X šimtu eurų visai niekuo nepasidomėti, tai nėra ko tada skųstis“, – samprotavo ji.

Kitas DELFI skaitytojas pasidalino patirtu košmaru Kretoje, Malijos kurorte, kur laiką leido su šeima. Deja, greitai suprato, jog šis kurortas labiau skirtas Europos jaunimui šlaistytis nei ramiam šeimyniniui poilsiui.

„Prieš porą dienu grįžome iš Kretos, kur laiką leidome Malijos kurorte. Žmona pasijuokė, sako, jeigu kažkur yra pragaras, tai – Malijos centrinė gatvė nakties metu. Į šį kurortą daugiausia suvažiuoja jaunimas iš visos Europos „pasitūsinti“. Kas ten vyksta, tai tikra tragedija.

Vieną dieną dukrai suskaudo ausį, pasigavo infekciją baseine, negalėjo užmigti, todėl nakties metu teko kreiptis į gydymo istaigą, kuri yra Malijos centrinėje gatvėje. Buvo tiesiog baisu eiti šia gatve, tūkstantinė apgirtusio jaunimo minia šėlo be jokių stabdžių, visi apgirtę, vieni prie klubo kampo sukėlė muštynes, už kito kampo verkia nuskriaustos merginos, visur girdisi keiksmai ir panašiai, viena minia su klyksmais veržiasi į klubo vidų, kiti į lauką, alkoholio dvokas visoje gatveje.

Gatve neįmanoma eiti, įvairiausių šiukšlių, skardinių nuo alaus, plastikinių butelių ir t.t. primėtyta tiek, kad tenka bristi kaip per kokį šiukšlyną. Kol medikai apžiūrėjo mūsų dukros ausį, du jaunuoliai atitempė girtą ir sumuštą savo draugą, po penkių minučių greitoji atvežė be sąmonės, apsivėmusį jaunuolį, kuriam prijungė lašalinę. Jį lydėjo vos ant kojų stovintis kitas girtas jaunuolis, kuris registratūroje išmetė pasą ant grindų iš kišenės. Pagal pasą supratau, jog jis atvykęs iš Britanijos. Visko neaprašysi, reikia matyti kaip Europos jaunimas leidžia atostogas.

Įsivaizduoju, kiek uždirba tas Medicinos centras iš šių girtų, perdozavusių kvaišalų jaunimo iš Europos, juk visi šie įvykiai nedraudiminiai, teks patiems už paslaugas susimokėti.

Mūsų Palangoje Basanavičiaus gatvė tiesiog pavyzdinė – jaunimo kultūra, aukščiausio lygio palyginus su Malijos gatve, kur linksminasi Vakarų Europos „aukštos“ kultūros jaunimas“, – žodžių į vatą nevyniojo vyras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (163)