Įspūdingus vaizdus užfiksavo ir su „Delfi“ pasidalinti sutiko Nidos gyventojas Antanas Miežanskas. Kaip sakė pats, jutiminė temperatūra Nidoje dėl galingo vėjo siekia apie -20 laipsnių, o pirštai sustingsta vos per kelias sekundes.

„O jeigu užtykšta vanduo, per akimirką ledas! Per 10 min. pats patapau ledo skulptūra“, – juokiasi jis.

Tačiau užfiksuoti vaizdai išties verti dėmesio. Vėjas ir šaltis suformavo neįtikėtinų ledo skulptūrų, kurių kasdien neišvysi. Kviečiame pasigrožėti:

Remiantis sinoptikų prognozėmis, Lietuvą užklupęs šaltis trauktis neskubės.

Trečiadienio dieną daug kur pasnigs, smarkesnis snygis numatomas pietinėje Lietuvos dalyje. Dėl smarkaus 8-13 m/s rytų, šiaurės rytų vėjo, vietomis gali pustyti ir susidaryti sudėtingos eismo sąlygos. Be to, didžiojoje daugumoje Lietuvos rajonų siautės 15-18 m/s vėjo gūsiai, kurie tik didins orų žvarbumą.

Oro temperatūra dienos metu sieks 6-11 laipsnių šalčio, šiaurės rytinėje šalies dalyje kai kur nukris ir iki 13 laipsnių šalčio.

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį taip pat daug kur pasnigs, pustys. Rytų, šiaurės rytų vėjas ir toliau nerims, bus 8-13 m/s su gūsiais vietomis iki 15-17 m/s. Oro temperatūra nakties ir ryto valandomis laikysis apie 8-13 laipsnių, kai kur apie 16 laipsnių šalčio. Dieną taip pat daugelyje rajonų pasnigs, o oro temperatūra laikysis beveik nepakitusi po nakties, apie 8-13 laipsnių šalčio.

Ačiū, kad dalijatės savo užfiksuotais kadrais! Pavyko įamžinti kažką neįprasto, norite pasidalinti mintimis ar pranešti naujieną? Kviečiame rašyti el. paštu pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją