Praėjusį sekmadienį, kai dauguma panevėžiečių traukė į „Cido“ areną stebėti Europos dviračių treko elito čempionato, automobilių sporto mėgėjai būriavosi Gustonių aerodrome. Čia surengtas paskutinis, finalinis slalomo treniruočių ciklo „Katekos taurė“ etapas. Etapas, kuris turėjo išaiškinti viso sezono nugalėtojus, sutraukė į aerodromą ne tik nuolatinius dalyvius, bet ir nemažą būrį žiūrovų.

Prie starto linijos skirtingose automobilių klasėse vėl stojo kelios dešimtys figūrinio vairavimo mėgėjų. Itin svarbu gerai pasirodyti šiame etape buvo tiems, kurie bendroje įskaitoje vis dar pretendavo į prizines vietas ir kuriuos nuo konkurentų skyrė vos keli taškai.

FWD klasėje šiame etape geriausiai sekėsi Mitsubishi Colt vairavusiam Kęstučiui Špokauskui. Antras klasėje liko Ignas Šiaučiūnas su Renault Clio. Trečią vietą iškovojo Algirdas Pundzius su turbininiu Honda Civic.

RWD dalyvių gretose geriausiai pasirodė Darius Jakštonis su Mazda MX-5. Antrą vietą užėmė Tadas Petronis, vairavęs BMW. Trečioji pozicija atiteko Žilvinas Rainys, taip pat su BMW.

Labiausiai žiūrovams patiko AWD klasės dalyvių pasirodymas, mat čia dalyvauja ypač efektingu važiavimu pasižymintys Nerijus Urbonavičius ir Ugnius Žiedavičius. Abu vyrai vairuoja skirtingų kartų Mitsubishi Lancer EVO. Būtent Ugnius Žiedavičius ir iškovojo pirmą vietą trečiame etape. Antras šioje klasėje liko Evaldas Kazlauskas su Audi. Nerijus Urbonavičius pelnė trečios vietos apdovanojimą.

SPORT klasėje ant nugalėtojų pakylos pirmos vietos laiptelio užkopė AWD klasės antros vietos prizininkas Evaldas Kazlauskas. RWD klasės nugalėtojas SPORT dalyvių gretose buvo antras. Trečia vieta atiteko Karoliui Telksniui su Mazda 323f.

Moterų klasėje ir vėl kova virė tarp dviejų šios klasės favoričių- Rūtos Nedzelskienės ir Sandros Petrovienės.  Antrajame etape Sandrą įveikusi Rūta, finaliniame etape turėjo pripažinti konkurentės pranašumą. Taigi, Sandra Petrovienė su BMW iškovojo pirmą vietą, Rūta Nedzelskienė, vairavusi Mitsubishi Colt,  buvo antra. Trečia vieta atiteko Ugnei Žebrytei su VW Golf.

Iš lėto, tačiau pagreitį vis labiau įgauna ir jaunių klasė. Joje paskutiniame etape startavo trys dalyviai. Kas įdomiausia- visos merginos. Pirmoji vieta atiteko visiems jau gerai žinomai  dvylikametei slalomo dalyvei Laurai Draugelytei su Renault Clio. Antrą vietą užėmė Aistė Keliačiūtė. Ši mergina į slalomą atvyko su visa šeima, o tuo pačiu automobiliu Škoda Octavia varžėsi net trys šeimos nariai. Trečioji jaunių klasėje liko Gailė Žebrytė su VW Golf.

Šiame etape išaiškėjo ir pagrindinės „Katekos taurės“ nugalėtojas. Juo tapo 43-is taškus trijuose etapuose surinkęs Darius Jakštonis su Mazda MX-5. Jis trimis taškais aplenkė Ugnių Žiedavičių, kuriam pirmą vietą kainavo nedalyvavimas antrame etape. Vos vienu tašku nuo Ugniaus Žiedavičiaus atsiliko Karolis Telksnys. Jis visuose etapuose važiavo stabiliai ir šį sezoną iškovojo trečią vietą.

Artėjantį savaitgalį, sekmadienį, Gustonių aerodrome vyks sezono uždarymo šventei skirta neįskaitinė slalomo treniruotė. Ji vainikuos sėkmingą automobilių sporto atgaivinimo Panevėžyje pradžią. Išsamesnę informaciją apie slalomo treniruotes galite rasti „Facebook, „Ladasport“ ASK paskyroje.