Panevėžio miesto gimtadienio renginių ciklą sekmadienio popietę užbaigė automobilių slalomo varžybos „Aukštaitijos sostinės“ taurei laimėti. Po ilgo laiko atgaivinti slalomo varžybų idėją mieste pasiryžo Panevėžio automobilių sporto klubas „Ladasport“. Į miesto šventės dalimi tapusias varžybas užsiregistravo 60 dalyvių. Tiesa, buvo ir daugiau norinčių pademonstruoti savo vairavimo sugebėjimus, tačiau registraciją teko stabdyti dėl maksimalaus dalyvių skaičiaus.

J. Urbšio gatvėje paruošta slalomo trasa tapo išbandymu penkių automobilių klasių dalyviams. Vairuotojai varžėsi priekine, galine, abiem ašimis varomų automobilių klasėje. Dar viena klasė buvo skirta dalyviams, kurie ant savo automobilių buvo susimontavę sportinio tipo padangos. Atskiroje klasėje varžėsi ir šešios merginos.

Slalomo dalyviams paruoštą trasą teko įveikti tris kartus. Nors trasa ir nebuvo greita, tačiau pareikalavo meistriškumo ir tikslumo ją įveikiant. Ne vienam dalyviui koją pakišo baudos sekundės, kurias šie užsidirbo stumdę, vertę trasą žyminčius kūgelius, ar pračiuožę vadinamąją „bazę“.

Į keturias valandas trukusį renginį susirinko ir gausus būrys autosporto gerbėjų, užpildžiusių visas saugias varžybų stebėjimo zonas. Viso renginio metu žiūrovai taip pat galėjo dalyvauti konkurse, skaičiuojant lipdukus ant Tomo Markelevičiaus Mitsubishi Colt automobilio. Burtų keliu iš aštuonių teisingai lipdukus suskaičiavusių žiūrovų išrinktas nugalėtojas, panevėžietis Simas Bernotavičius, kuriam per savaitę bus pagaminti ir įteikti specialūs „ASK Ladasport“ marškinėliai.

Po trijų įskaitinių važiavimų teisėjams susėdus skaičiuoti rezultatų, žiūrovai galėjo mėgautis ir dar viena staigmena - stebėti motociklų triukus atliekančio Pauliaus Labanausko pasirodymą. Važiavimas rankomis nelaikant vairo, atsistojus ant motociklo, kiti efektingi triukai ir svylančios gumos dūmų kamuoliai užgniaužė kvapą daugumai žiūrovų.

Susumavus rezultatus paaiškėjo visų klasių nugalėtojai. Priekine ašimi varomų automobilių klasėje, kurioje startavo 21 dalyvis, triumfavo Gvidas Šipelis su Peugeot 206cc. Antroji vieta atiteko Algirdui Pundziui su Honda Civic. Trečiąją vietą iškovojo Tomas Markelevičius su Mitsubishi Colt.

Galine ašimi varomų automobilių klasėje varžėsi 7 vairuotojai. Geriausią rezultatą čia parodė ir klasės nugalėtoju tapo Darius Jakštonis su Mazda MX-5. Antroje vietoje įsitvirtino Mindaugas Draugelis, vairavęs BMW 325. Trečias šioje klasėje liko Mantas Petrovas, vairavęs tą patį automobilį.

Keturių varomųjų ratų klasėje, kur taip pat užsiregistravo 7 vairuotojai,geriausiai pasirodė Andrius Antanaitis su Subaru Impreza, taip pat Subaru Impreza vairavęs Paulius Sprindys čia liko antras. Trečiąją vietą iškovojo Mantas Kvedarauskas su Audi.

Sport klasėje, kurioje varžėsi 19 automobilių sportinėmis padangomis, nugalėjo Subaru Impreza vairavęs Paulius Sprindys. Andrius Antanaitis su taip pat Subaru Impreza pelnė antros vietos apdovanojimą. Trečias Sport klasėje liko Mindaugas Draugelis su Lada automobiliu.

Prie starto linijos stoti panoro ir 6 merginos. Čia greičiausia buvo nuolatinė prizininkė Sandra Pertrovienė su Nissan Sunny, antra vieta atiteko Rimantei Pranauskienei su Mitsubishi Colt. Dalia Gritėnienė, vairavusi tą patį Nissan Sunny, kaip ir nugalėtoja Sandra Petrovienė , iškovojo trečią vietą.

Slalomo šventės kulminacija tapo visų klasių nugalėtojų tarpusavio varžybos dėl pagrindinės, „Aukštaitijos sostinės“ taurės. Tiesa, organizatoriai dalyviams paruošė staigmeną. Šie trasą privalėjo įveikti ne savo, tačiau varžybų rėmėjo, vairavimo mokyklos „Festina lente“ automobiliu Volkswagen Golf. Finalinis važiavimas lėmė, kad greičiausias Panevėžio miesto gimtadieniui skirto slalomo dalyvis- Paulius Sprindys, iki tol važiavęs Subaru Impreza automobiliu, bei sėkmingai pasirodęs finale su vairavimo mokyklos „Festina lente“ Volkswagen Golf.

Renginio organizatoriai dėkoja visiems renginio dalyviams, žiūrovams, Panevėžio miesto savivaldybei, ir, žinoma, rėmėjams.