Nors Panevėžio miesto savivaldybės tinklalapyje rašoma, kad Bendruomenių rūmų viešųjų erdvių projektas užbaigtas, tačiau ne visi darbai atlikti pagal suderintą ir patvirtintą sutartį.

Svarbi kokybė


Panevėžio bendruomenių rūmų viešųjų erdvių projekto vadovas Gintaras Lebedevas aiškino, kad Panevėžys atsinaujina ir mieste įgyvendinami svarbūs infrastruktūros projektai.

„Kreipiame ypatingą dėmesį į darbų kokybę. Svarbu, kad jie būtų atlikti pagal projekto sprendinius, kurie numatyti techniniuose projektuose. Deja, kartais ne visi darbai vyksta pagal planą, kaip numatyta projektuose, suderinta ir patvirtinta sutartyse. Kol neatlikti visi sutartyje numatyti darbai, projektas negali būti baigtas, todėl Bendruomenių rūmų viešųjų erdvių projektas dar neužbaigtas. Tačiau už tuos darbus, kurie atitiko numatytus reikalavimus ir įsipareigojimus, Savivaldybė su rangovu atsiskaitė“ – sakė G. Lebedevas.

Pasak valdininkų, originalus suoliukas yra remontuojamas.

Suoliukas

Suoliuką remontuoja


Į klausimą, kur pradingo originalus suoliukas, projekto vadovas atsakė:

„Originalus suoliukas šalia Panevėžio bendruomenių rūmų sulaukė miesto gyventojų simpatijų. Šis skulptūriškų formų baldas bus grąžintas į vietą po to, kai bus pašalinti defektai.“

Pasak valdininkų, originalus suoliukas yra remontuojamas.

Pėsčiųjų tiltas remonto nesulaukia


Bendruomenių rūmų viešųjų erdvių projekto vadovas užsiminė ir apie pėsčiųjų tilto problemas.

„Kilus ginčui su rangovu dėl užsitęsusios pėsčiųjų tilto rekonstrukcijos prie Panevėžio bendruomenių rūmų, dar šį pavasarį atlikome tilto konstrukcinės dalies ekspertizę – buvo praktiškai patvirtintas suprojektuotų sprendinių tinkamumas. Kreipėmės į rangovus, kad šie kuo skubiau pradėtų vykdyti tilto remonto darbus, tačiau darbai nevyksta. Minėtas tiltas yra vienas iš objektų, kuriuos rangovas sutartimi įsipareigojęs sutvarkyti, tad sieksime, kad sutartis būtų įgyvendinta. Rangovas turi įvykdyti visus įsipareigojimus, kad panevėžiečiai kuo greičiau galėtų pradėti naudotis atnaujintu tiltu“, – aiškino G. Lebedevas ir priminė, kad Kranto gatvė nėra pilnai sutvarkyta.

„Nėra eismo organizavimo priemonių, nepašalinti defektai, kurie buvo nustatyti 2021-ais metais. Dalis darbų atlikta ne pagal projekto sprendinius, todėl šio objekto savivaldybė negali perimti ir juo naudotis“, – teigė projekto vadovas.

Atsidūrėte įvykių sūkuryje, norite pranešti naujieną ar išsakyti savo nuomonę? Kviečiame rašyti el. paštu pilieciai@delfi.lt