Skaitytojos atsiųstose nuotraukose matyti, kad dokumentų naikiklio kaina Lietuvoje yra 14.99 Eur, o Vokietijoje, su 20 proc. taikoma nuolaida, 7.99 Eur.

„Palyginau „Lidl“ Lietuvoje naujas kainas su identiška preke Vokietijos „Lidl“. Kainų skirtumas mane šokiravo!“ – teigė ji.

DELFI kreipėsi į „Lidl“ su klausimu, kas lemia, kad kainos abiejose šalyse skiriasi kone perpus. Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamento atstovė Ieva Pačėsaitė DELFI tvirtino, kad jų parduotuvė kiekvienoje valstybėje stengiasi pateikti geriausią kainos ir kokybės santykį, tačiau konkrečios rinkos diktuoja skirtingas sąlygas ir nuo to priklauso prekės kaina.

„Norėtume akcentuoti, kad „Lidl“ tikslas – kiekvienoje rinkoje pasiūlyti geriausią kainos ir kokybės santykį. Skirtingų rinkų palyginimas nėra įmanomas, nes kiekvienoje šalyje konkurencinė bei mokestinė situacija, daranti įtaką pardavimo kainoms, yra kitokia“, – tikino atstovė.

Ji tuo pačiu pabrėžė, kad reikia įtraukti ir skirtingų veiklos sąnaudų bei žaliavų kainų svyravimus. Nepaisant to, „Lidl“ siekia sudaryti geriausią būtiniausių prekių krepšelį.

„Vykdydami savo veiklą Lietuvoje, konkuruojame su vietinėmis prekybos įmonėmis ir siekiame užtikrinti, kad bendras būtiniausių prekių, įsigytų mūsų parduotuvėse, krepšelis išsiskirtų savo patrauklumu šalies rinkoje“, – rinkos subtilybes Lietuvoje atskleidė I. Pačėsaitė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (435)