2011 metų vasario 16-oji pažymėta šio didžio poeto netektimi. Kartu su Lietuvos valstybės atkūrimo diena mokiniai paminėjo ir literatūros klasiko Justino Marcinkevičiaus mirties metines.

Pamokoje 136 antrokai prisiminė Lietuvos istorijai bei kultūrai svarbias datas bei iškilias asmenybes, kurios savo idėjomis, darbais žadino tautinę savimonę ir kurios liko pačiais geriausiais pavyzdžiais, įkvepiančiais šiandienos žmogų kitaip mąstyti, daugiau reikalauti iš savęs, labiau aukotis dėl kitų... Mokiniai susidomėję stebėjo filmuotą medžiagą apie Baltijos kelią, projektą „Laisvės kelias“, entuziastingai pritarė ir Marijono Mikutavičiaus dainai „Trys milijonai“.

Kartu pasidžiaugta visais gimnazistais, kurie garsina ne tik „Romuvos“, bet ir savo gimtojo miesto bei šalies vardą. O „Romuvos“ gimnazijoje tokių mokinių išties labai daug. Nuoširdaus bendraamžių palaikymo ir sveikinimų sulaukė konkursų bei olimpiadų dalyviai bei prizininkai, muzikantai, sportininkai, mokinių savivaldos atstovai, renginių organizatoriai – visi, kurie myli savo gimnaziją.

„Neliks duonos su druska – liks tėvynė“, - rašė Justinas Marcinkevičius. „Taip norisi, kad šie poeto žodžiai įsišaknytų kiekvieno žmogaus širdyje. O ar gali būti kitaip?“ - retoriškai klausia pilietiškumo pamokos „Mes kuriame Lietuvą“ organizatorės - istorijos mokytoja Elena Bičkauskienė, etikos mokytoja Ingrida Saunorienė ir lietuvių kalbos mokytoja Gitana Trinkaitė.