Pirmiausia noriu pasinaudoti proga pasakyti, kad seselės – nuostabios, gydytojai – nuostabūs, net maistas – geras ir viskas gerai. Personalo darbas neįtikėtinai sunkus ir jie jį daro atsidavę. Ačiū už tai!!!

Tačiau nugirdau ir vieną pokalbį, kuris man tik patvirtino, kad žmonės linkę rimtai nežiūrėti į rimtus dalykus.

Kai paskelbė apie sugriežtintą padėtį, uždaromus darželius ir taip toliau, kitoje palatoje prasidėjo diskusija.

Pacientai piktinosi, kad priemonės perteklinės, juokėsi kalbėdami ta sena fraze: „Nuo gripo juk daugiau miršta!“

Šnekėjo, kaip dabar reiks eiti į darbus? Kad „nereikia išsi****nėti, ne tokias ligas pergyvenom. Čia dramą tyčia daro žurnalistai. Nėra net pavojaus tiek“ ir kitaip panašiai piktinosi, neva priemonės nereikalingos.

Baisiausia, kad ir viena padėjėja ar slaugutė, ar kas, jiems pritarė. Moteris dirba medicinoje, nesvarbu, kad ne gydytoja ir ne seselė, bet tame lauke, ir pritaria kvailam bei neatsakingam požiūriui: „Ne blogiau nei gripas!“

Mane pykdo, kai žmonės kalba nesąmones be atsakomybės. Tas pats darosi ir feisbuke: kas antras juokiasi iš „fake panic“, sako, nėra čia ko. Pažįstama įkėlė nuotrauką su lagaminu, kaip vis tiek ruošiasi keliauti. Žmonės be atsakomybės!!! Ir kalbantys vėjus, labai linkiu, kad patys nesusirgtų, nes valstybė nesiimtų tokių priemonių, jei būtų „ne blogiau nei gripas“. Koronavirusas – ne juokas! Susimąstykite.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!