Po konsultacijų su „Netflix“ ir „LG“ atstovais paaiškėjo, kad mano naudojamas „LG Smart TV“ 2012 metais pagamintas televizorius tokios galimybės neturės. Svarbu paminėti, kad identiški televizorių modeliai, užregistruoti kitose šalyse, tokią galimybę turi.

Vakar užsiregistravau „Netflix“ tinklalapyje, pasirinkau pageidaujamą mokėjimo planą bei įrenginius, kuriuos planuoju naudoti. Užsisakiau planą dviems įrenginiams – kompiuteriui ir televizoriui.

Oficialiame „Netflix“ tinklalapyje nesunkiai radau nurodymus, kaip prie sistemos prijungti naudojamą televizorių „LG Smart TV“. Norint naudotis „Netflix“ paslaugomis, tereikia įsitikinti, kad televizorius prijungtas prie interneto ir parsisiųsti specialią „Netflix“ aplikaciją.
Deja, tokios aplikacijos sistemoje rasti nepavyko.

Nusprendžiau pasinaudoti „Netflix“ internetine pagalba. Po 23 minučių su manimi kalbėjo konsultantas Mo. Nurodžiau jam problemą ir turimo televizoriaus parametrus. Konsultantas informavo, kad Lietuvoje „Netflix“ aplikacija kol kas neprieinama, tačiau patikino, kad ši problema greitu metu bus išspręsta – „LG“ atstovai tuo rūpinasi.

Šiandien susisiekiau su „LG“ technine pagalba Lietuvoje ir pasiteiravau, kada maždaug bus galima naudotis „Netflix“ paslauga. „LG“ konsultantas informavo, kad vyksta programinės įrangos atnaujinimo darbai ir manoma, kad iki kovo mėnesio „Netflix“ aplikacija turėtų būti prieinama.

Konsultantas patikslino, kad programinės įrangos atnaujinimas pradedamas nuo naujausių modelių. Paklausus, kada galima tikėtis 2012 metų modelio programinės įrangos atnaujinimo, man buvo pranešta, kad greičiausiai 2012 metais pagamintiems televizoriams aplikacija nebus prieinama.

Internete yra pasiūlymų, kaip rankiniu būdu pakeisti televizoriaus registracijos regioną ir matyti kitų šalių vartotojams prieinamą turinį, tačiau tai jau būtų sukčiavimas. „Netflix“ atėjimas į Lietuvą yra ypatingas tuo, kad tai – žingsnis link legalaus audiovizualinių kūrinių žiūrėjimo, tačiau „LG“ atstovų sprendimas („LG“ yra oficialus „Netflix“ plėtros partneris), atnaujinti įrangą tik naujausiems televizorių modeliams, tam užkerta kelią.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI kreipėsi į „LG“ viešųjų ryšių atstovus Lietuvoje, kurie patikino, kad programinės įrangos atnaujinimai bus paruošti ir 2012-ųjų metų televizoriams.

„Senesniems LG televizoriams, kurių operacinė sistema nepalaiko „Netflix“ aplikacijos, LG palaipsniui paruoš programinės įrangos atnaujinimus, kurie leis mėgautis „Netflix“ turiniu. Pirmieji atnaujinimo paketai pasirodys jau šį mėnesį. Ilgainiui visų išmaniųjų LG televizorių vartotojai turės galimybę žiūrėti „Netflix“ turinį“, – nurodoma komentare.