Varduvininkėms Onoms ir Onutėms palinkėjo būti sveikoms, laimingoms, mylimoms ir mylinčioms. Šventėje joms buvo paruoštas vaišių stalas, dovanotos rožės.

Punios etnografinis ansamblis „Levandra“ ir Punios jaunimas atliko meninę kompoziciją, kuria priminė rugiapjūtės tradicijas, ypatingą dėmesį skyrė duonai.

Į Oninių šventę kasmet atvyksta svečiai iš Punkso (Lenkijos Respublika). Delegacijos vadovas Punsko tarybos pirmininkas Valdas Krakauskas pasveikino varduvininkes ir pasidžiaugė gražia švente. Renginyje taip pat dalyvavo LR Seimo nariai Antanas Nedzinskas ir Auksutė Ramanauskaitė – Skokauskienė.

Punios seniūnas Gintautas Laukaitis padėkojo Oninių šventės rėmėjams. Gražiausias dainas dovanojo varžytuvių „Duokim garo“ nugalėtoja liaudiškos muzikos kapela ,,Punelė", iš Kauno rajono atvykusi kapela ,,Laumena", dainininkas Vitalijus Pauliukas, grupė ,,Rondo". Norintieji jėgas galėjo išmėginti šokių konkurse. Jame dalyvavusios devynios poros šoko penkis skirtingo žanro šokius. Šokių vertinimo komisijos pirmininkas G. Krasauskas nugalėtojais paskelbė Danguolę ir Gediminą Jegelevičius. Šventę vainikavo  šventinis fejerverkas.

--
Onines šventėte ir Jūs? Pasidalinkite įspūdžiais ir nuotraukomis el. pašto adresu pilieciai@delfi.lt!