Laiške DELFI redakcijai moteris rašė, kad buvo labai nemaloniai nustebinta, kai pamatė, jog greitai gali pradėti imti mokestį už sąskaitų faktūrų išrašymą.

„Esu pasibaisėjusi. Dažnai naudojuosi Lietuvos pašto paslaugomis, bet likau priblokšta. Žvilgtelėkite į nuotrauką – už faktūras jau ims pinigus! Kiek teko girdėti iš dirbančios darbuotojos – jos kainuos 1 Eur. Manau, verta pasidalinti su visais, kadangi ne visi skaito tą eilutę apačioje.“ – teigė ji.

DELFI paklausus apie naują mokestį Lietuvos pašto atstovo T. Bašaravo, jis neslėpė, kad mokestis gali būti įvestas netolimoje ateityje.

„Paslaugų sektoriaus įmonėse mokama sąskaitų faktūrų išrašymo paslauga yra įprasta praktika, nes klientas susimoka už paslaugos administravimo kaštus.

Visgi, smarkiai išaugus interneto naudotojų skaičiui, atsirado poreikis paslaugas perkelti į elektroninę erdvę, sudaryti sąlygas klientams kuo daugiau operacijų atlikti internetu savarankiškai, taupyti laiką ir naudoti kaip įmanoma mažiau popieriaus. Dauguma paslaugų teikėjų jau siūlo sąskaitą faktūrą išsirašyti patiems ir už tai nemokėti. Tokią galimybę nuo šios vasaros turi ir Lietuvos pašto klientai.“ – aiškino komunikacijos grupės vadovas.

Tuo pačiu T. Bašarovas pabrėžė, kad sąskaitų faktūrų išrašymas Lietuvos pašto skyriuose vis dar yra nemokamas, tačiau klientai jau dabar yra supažindinami su galimai vėliau įsigaliosiančia tvarka.

„Nemokamai sąskaitas faktūras galima atsisiųsti internetu: http://www.post.lt/lt/pagalba/sf. Tai – patogus ir greitas būdas, todėl klientai noriai ir aktyviai naudojasi tokia atsiradusia galimybe. Kasose sąskaitų faktūrų išrašymas paštuose kol kas yra nemokamas, tačiau klientus informuojame iš anksto, kad netolimoje ateityje ši paslauga bus apmokestinta, o sąskaitos faktūros internetu – nemokamos“, – DELFI tvirtino jis.

Pasidalink naujiena, istorija ar nuomone rašydamas el. p. pilieciai@delfi.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)