Kad ir kaip bebūtų keista, šiemet mūsų nenustebino kone trigubai padidėjusios pramogų ir kitų paslaugų kainos, nes pagrindinis mūsų tikslas buvo jūra. Pliaže įsikūrėme šalia lauko kavinės „Mojo Lounge“. Nuostabus oras, grojanti muzika, poilsiautojams skirti sėdmaišiai – kas gali būti geriau?

Tačiau mano akį iš karto patraukė šalia lauko kavinės esantys biotualetai. Na, tiksliau ne jie, o ant jų pakabinti užrašai, nurodantys paslaugos kainą, – 1 euras. Ironiškai nusišypsojęs nuėjau į kavinę nusipirkti alaus ir baro darbuotojos pasiteiravau dėl tualeto naudojimo baro klientams. Ji mane patikino, kad baro klientai tualetu naudotis gali nemokamai. Čia ir prasidėjo linksmybės.
1

Po gero pusvalandžio, nešdamasis įsigytą alaus pirkimo kvitą, priėjau prie kitos baro darbuotojos (nes pirmosios niekur nebemačiau) su prašymu leisti man pasinaudoti tualetu, tačiau gavau neigiamą atsakymą. Esą baro klientai nemokamai tualetu naudotis negali. Nepasimečiau ir pasakiau, kad jos kolegė mane informavo kitaip, tačiau baro darbuotoja nesileido į jokias kalbas ir mane ignoruodama toliau aptarnavo klientus.

Kadangi į Palangą atvykau pailsėti, o ne teisybės ieškoti, taip ir išėjau nieko nepešęs. Nepatingėjau ir nuėjau ten, kur tualetas visiems nemokamas. Žinoma, šis nesusipratimas nei mano, nei mano šeimos atostogų tikrai nesugadino, tačiau man kilo keli klausimai, į kuriuos tikriausiai niekas neatsakys. Kodėl baro klientai būtent toje kavinėje negali nemokamai naudotis tualetu, kai visur kitur yra atvirkščiai? Dar didesnis klausimas man kyla, kodėl tie pinigai nėra „įmušami“ į bendrą kasą, o padedami kažkur šalia jos? Ar čia naujas būdas baro darbuotojams užsidirbti arbatpinigių?

Po tokios patirties nebesistebiu, kai socialiniuose tinkluose plinta nuotraukos su žmogaus fekalijomis jūroje, nes tiesiog ne kiekvienas gali mokėti 1 eurą už tai, kas turėtų būti nemokama. Tokios taisyklės netiesiogiai žmones skatina teršti gamtą. Geros Jums likusios vasaros.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI komentaro kreipėsi į barą „Mojo Lounge“.

„Baro klientams tualetai yra nemokami, o paplūdimio poilsiautojams – mokami. Savaitgalį buvo labai daug žmonių ir buvo labai didelis užimtumas, ir turbūt kolektyvas ne visų veidus įsiminė (…), visiems gali taip pasitaikyti“, – telefonu kalbėjo „Mojo Lounge“ atstovė.

Ji teigė, kad jei į tualetą nori nueiti poilsiautojas iš paplūdimio, sumokėjus eurą jam yra duodamas kvitas. „Turim net etatą – berniuką“, – skundą pakomentavusi baro darbuotoja sakė, kad šis asmuo tikrina, ar norintis pasinaudoti tualetu turi čekį, ar neturi.

Klausiame – koks Jūsų įspūdis apie Lietuvos pajūrį, kiek jame išleidžiate ilsėdamiesi? Ar užsienyje atostogauti iš tiesų pigiau? Papasakokite, jei tokią tendenciją, kad mažiau kainuoja išvykti ilsėtis svetur, pastebėjote. Jūsų minčių laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Vasara“. Savo mintimis taip pat galite spausdami čia arba žemiau: