Parašiau skundą Vilniaus miesto savivaldybei dėl Juodojo kelio ir kitų Pavilnio šaligatvių, kurie labai pavojingi. Pati liepos 8 d. užkliuvau už armatūros ir kritau, lūžo du kaulai, praskilo
smakras. Ne vien dėl savęs prašau, jau ne vienas žmogus, ypač vaikai, yra užkliuvę, griuvę, laimei, atsipirkta išgąsčiu ir mėlynėmis. NATO renginys baigėsi, o mūsų bėdos liks... Štai mano laiško savivaldybei kopija:

„Siunčiu šį skundą ir prašymą Vilniaus m. savivaldybės administracijai bei jos įmonei, atsakingai už šaligatvių tvarkymą Gurių sodų Juodojo kelio teritorijoje, Pavilnio Džiaugsmo g., Gurių g. (einančioje per Kalnėnus) bei kt. Daugelyje šių tik vienoje judrių gatvių pusėje esančių šaligatvių vietų padėtis labai pavojinga žmonių sveikatai ar net gyvybei.

Minėti šaligatviai buvo pakloti iš senų, dar sovietinių gelžbetoninių Neries krantinės blokų. Jau keli metai, kai jais eiti pavojinga, nes betonas ištrupėjo ir styro išlindę geležiniai strypai, kai kur net vaikams iki kelių ar aukščiau. Teisiniu požiūriu šie blokai neturi jokios techninės dokumentacijos ir pagal Statybos įstatymą negali būti naudojami kaip statybos produktai – tai statybos atliekos, kurios turėjo būti sumaltos ir panaudotos kitur.

Susitraumavo Juodamaje kelyje Skaitytojos nuotr.

Deja, savivaldybė, atseit, sutaupė ir padarė gerą darbą – nutiesė Pavilnio mikrorajone šaligatvius, kurie netvarkomi, o ypač po žiemos tapo spąstais: eiti pavojinga, ypač naktį, mamoms pravažiuoti su vaikų vežimėliu neįmanoma, baisu ir dėl mokyklinio amžiaus vaikų bei pan. Dažnai žmones pavojingas vietas aplenkia ir eina judria gatve.

Įvairių smulkesnių traumų nebuvo išvengta, vaikai yra griuvę, taip pat ir suaugusieji. Tokių atvejų yra paminėta feisbuko Pavilnio bendruomenės forumas puslapyje, kur aš paskelbiau apie savo patirtą traumą.

Nors ir lėtai eidama į autobusų stotelę užkliuvau už išsikišusios armatūros, griuvau ir patyriau traumą – lūžo kairės rankos alkūnkaulis ir stipinkaulis su poslinkiu prie riešo, taip pat prasiskėliau smakrą. Praeiviai iškvietė greitąją pagalbą, kuri nuvežė į Lazdynų ligoninę, joje sugipsuota ranka 5 savaitėms, o Žalgirio poliklinikoje susiūtas smakras.
Ar teks laukti, kol kas nors užsimuš, išsidurs akį ar dar smarkiau susižalos? Savivaldybė nedelsiant turi pašalinti pavojingus blokus, taip pat lieka atviras klausimas dėl žalos man atlyginimo.“

***

Vilniaus miesto savivaldybė pateikė savo atsakymą.

„2017 metais tvarkant Neries krantinę, dalis betoninių plokščių, kurios buvo geros būklės ir tinkamos tolesniam naudojimui, panaudotos įrengiant pėsčiųjų takus. Natūralu, kad per šešerius metus plokštės nusidėvėjo, todėl pastaruoju metu jos yra keičiamos naujomis plytelėmis. Pernai šaligatvių danga keista dalyje Gurių gatvės, šiemet – plokštes plytelėmis suplanuota pakeisti Juodojo kelio atkarpose ties Ašmenėlės g. ir Gurių Sodų g. Plokščių būklė yra stebima, pavojų keliančios plokštės ar jų dalis šalinamos, planuojami remonto darbai“, – teigiama savivaldybės komentare.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)