DELFI laišką parašiusi skaitytoja teigė istoriją išgirdusi iš vaiko mamos. „Sujaudinta šioje mokykloje besimokančio sūnaus mama papasakojo, kad mokyklos valytoja privertė sūnų rankomis plauti nežinia kieno prišlapintą grindų skudurą: „Grįžęs iš mokyklos sūnus ašarodamas puolė pasakoti, kaip mokykloje jį sustabdžiusi valytoja ėmė koneveikti dėl neva prišlapinto grindų skuduro, numesto berniukų tualete. Nespėjus sūnui pratarti nė žodžio ji pagrasino esą būtent jis privalo prisiimti kaltę ir tučtuojau savo rankomis išplauti skudurą. Pasimetęs ir išsigandęs sūnus taip ir padarė...“, - sujaudintos motinos žodžius perdavė ji.

Skaitytojos teigimu, nemaloniai nustebinta tokio įvykio pradinuko mama paskambinusi klasės auklėtojai išsiaiškino, jog niekas iš tiesų nematė ir negali paliudyti, kas iš tiesų taip nekultūringai pokštauja berniukų tualete. „Neišsprendusi konflikto mokyklos ribose moksleivio mama kreipėsi į Panevėžio rajono švietimo skyrių: „nei aš, nei mano sūnus, akivaizdu, nesame pajėgūs kovoti su tokia savivale ir saviveikla; noriu tikėti, kad aukštesnėms instancijoms pavyks išsiaiškinti, kokiais sumetimais taikomi tokie pedagoginiai ugdymo metodai“, - rašė skaitytoja, teigusi, kad neva įstaigos direktorė nurodė, jog visam personalui yra suteikti įgaliojimai auklėti ir ugdyti mokinius.

DELFI kreipusis į Pažagienių mokyklą-darželį, jo direktorė Vilma Juozapavičiūtė-Kuprienė šios situacijos komentuoti plačiau nepanoro. Pasak jos, šiuo metu situacija tiriama, o valytojos klaida buvo informacijos neperduoti įstaigos administracijai.

Susisiekus su Panevėžio rajono savivaldybės švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausiaja specialiste Alge Verbijiene, moteris patikino, kad taip pat gavo skundą. Ji nurodė, kad bus vykstama į mokyklą ir situacija bus aiškinamasi. „Pabandysime važiuoti į vietą ir aiškintis, kaip čia yra. Be to, kas surašyta juodu ant balto, aš dar nieko nežinau. Važiuosiu, žiūrėsiu, kalbėsiuos. - teigė A. Verbijienė. - Tai neproblematiška įstaiga, nežinau, kas čia įvyko. Bet čia reikia kalbėtis, žiūrėti – ir su tėvais kalbėtis, ir atsargiai su vaiku pašnekėti“.

Ji sakė anksčiau tokių skundų nėra gavusi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (310)