Liepos pirmą dieną su drauge atėjome atsigaivinti ir aptarti artėjančio atsiskaitymo. Užsisakėme šerbeto ir jaukiai įsitaisėme prie lauke esančio staliuko.

Praėjus valandai buvome nemaloniai išprašytos iš kavinės, kadangi buvome išgėrusios gėrimą, esą jau sėdime ilgiau nei valandą.

Mums buvo priminta, kad nesuprantame verslo ir aptarnauti staliuko už kelis gėrimus per valandą baristai neapsimoka. Todėl turime pačios suprasti taisykles ir išeiti lauk. Buvo pasiūlyta eiti ant priešais esančio suoliuko Laisvės alėjoje.

Kai pasisiūlėme nusipirkti kavos, tai šios galimybės net nesuteikė. Liepė eiti lauk!

Svarbu paminėti, kad tuo metu lauko kavinėje nebuvo nė vieno žmogaus be mūsų.

Girdėjome, kad toje kavinėje žmonės yra išvaromi su kompiuteriais. Pasirodo, kad galioja ir vienos valandos taisyklė, kuri sako, kad ilgiau būti negalime.

Taigi, galime teigti, kad šis kavinės barista ne tik labai mėgsta išvaryti klientus, bet ir įžeidinėti žmones.

Todėl ne tik pačios nesilankysime šitoje kavinėje, bet ir nerekomenduosime lankytis kitiems.

Nepaisant to fakto, kad neigiamų atsiliepimų buvo jau prieš kelis metus, situacija nesikeičia.

***

Kavinės atstovas paneigė, jog merginos buvo išvarytos, paaiškino, kaip situacija atrodė iš jų pusės, o taip pat pakomentavo vienos valandos taisyklę.

„Norime patvirtinti, kad esame priėmę sprendimą neteikti biuro nuomos paslaugų mūsų kavinėje. Šį sprendimą įtakojo mūsų daugybinė nemaloni patirtis.

Statistiškai besidarbuojantys kavinėje praleidžia nuo 2 iki 5 valandų. Taip pat statistiškai šis laikas praleidžiamas su vienu puodeliu arbatos arba kavos. Klientai taip pat vengia sėstis šalia dirbančiųjų, manydami, kad jų laisvas bendravimas ir juokas gali trukdyti darbus. Mūsų nuolatiniai klientai šiuo sprendimų džiaugiasi ir mus palaiko, pritardami, kad biurams kavinėje ne vieta.

Liepos 1 d. mus aplankė dvi jaunos damos. Dalindamosis 1 kokteiliu mūsų erdvėje darbavosi ilgiau nei valandą. Baristai pasiteiravus, ar pageidaus papildyti užsakymą, atsakė neigiamai.

Merginos buvo informuotos apie tai, kad įprastai biuro nuomos paslaugų neteikiame, bet suprantame, kad situacijos yra skirtingos, todėl darome išimtis tikėdamiesi, kad skubius darbus klientai dirbs ne ilgiau kaip pusvalandį, na, daugiausiai valandą. Paaiškintos ir to priežastys, t.y., papasakota apie liūdnąją statistiką.

Merginos į pastabą nesureagavo ir toliau darbavosi. Po 15 min. barista paprašę daugiau nebesidarbuoti. Į tai buvo atsakyta: „Tai atneškite kavos.“

Kadangi papildomas užsakymas nesuteikė galimybės toliau darbuotis, o merginos nutraukti darbų neketino, informuotos apie tai jos nutarė rasti kitą darbo erdvę. Stebėtina, kaip merginos nepastebėjo šalia jų sėdėjusių kitų svečių, galbūt tiesiog buvo susitelkusios į darbą.

Gerbdami save pastabų apie „įžeidinėjimus“ net nekomentuosime. Su šiltais ir kvepiančiais kava linkėjimais“, – sakė kavinės atstovas.