Sukaupta daugiametė patirtis, meno bei poreikių suvokimas bei pažintys su menininkais leidžia kurti meno erdvę „Baltijos Menas“, kurioje būtų pripažįstamos įvairios meno formos, rūšys bei technika. Visgi, siekiant užtikrinti, kad elektroninės parduotuvės-galerijos klientai įsigytų tik kokybiškus meno kūrinius, jų autoriai yra atrenkami atsižvelgiant į turimą meninį išsilavinimą, priklausymą profesinėms sąjungoms bei vertinant pačių darbų originalumą.

Pasak šį projektą kuruojančios elektroninės parduotuvės-galerijos vadovės Elvijos Skuodienės, „menas Lietuvoje tik bręsta, tad šiuo metu mums reikia laiko, kad „Baltijos Meno“ koncepcija pasiektų tą lygį, kurio mes norime. Pasaulyje jau seniai žinomi Sotheby‘s ar Christie‘s aukcionai yra mūsų etalonas iki kurio dar turėsime augti ne vienerius metus. Tačiau mes jau startuojame ir su elektroniniu aukcionu „Baltijos Menas“ platformoje bei ateityje planuojame jį plėsti į fizinį aukcioną galerijoje, didinti meno kūrinių pasiūlos apimtį, pasiūlyti Lietuviams dar nežinomų autorių iš kitų Baltijos jūros regiono šalių.“

Ši mintis gimė todėl, kad Lietuviai iki šiol tapybos, skulptūrų, grafikos ar kitokį meną dažniausiai pažinojo iš muziejų, parodų ar atskirų menininkų galerijų, tačiau tinklapio sumanytojai pasigedo elektroninės erdvės, kuri pasiūlytų įsigyti ne tik paveikslus, bet ir skulptūras, grafikos darbus, keramikos dirbinius. „Pasiūlysime ir ateities meną, pavyzdžiui, 3D grafikos kūrinius, nes tai irgi mūsų ateitis, nuo kurios negalime atsiriboti“, pabrėžė E.Skuodienė ir pridūrė, kad „nei vienas iš dabar esančių tinklapių nėra oreantuotas į platesnę auditoriją, todėl nusprendėme kurti elektroninę parduotuvę-galeriją, apjungiančią Baltijos šalių regiono menininkus. Tikimės, kad ateityje tai taps erdvė, kurioje bus galima ir diskutuoti apie meną, išreikšti pagrįstą nuomonę – kas patiko ar nepatiko, o ne tiesiog kritikuoti. Norime prisidėti ir prie komentavimo kultūros gerinimo, tą pabrėžiame ne tik tinklapyje bei ir „Baltijos Menas“ feisbuko paskyroje“.

Planuojama ateityje turėti Lietuvos bei kitų Baltijos šalių išeivių darbų, tuo pačiu, sukūrus nemažą meno kūrinių bazę, pristatyti šiuos kūrinius Vakarų Europai, Amerikai ar kituose kontinentuose. „Norime, kad „Baltijos Menas“ taptų vartai į meno pasaulį, kad pagaliau Lietuvos menas būtų pasiekiamas platesnei auditorijai ir pripažintas, nes tikrai turime talentingų menininkų. Tenka apgailestauti, kad Lietuvoje meno paklausa vis dar yra labai ribota, o menininkams patiems „prasimušti“ už šalies sienų nėra taip paprasta, todėl patenkame į užburtą ratą, kuris neleidžia mūsų dailininkams, skulptoriams, keramikams, grafikams ar autoriams, kurie kuria iš odos, stiklo ar kitų medžiagų tobulėti, pasisemti naujų idėjų bei jomis dalintis su kitais“, teigia pašnekovė.

Baltijos Meno idėja yra sukurti vietą, kuri vienytų menininkus, kūrinių savininkus, galerijas, būsimus menininkus bei tiesiog meno gerbėjus. Parduoti meno kūrinius čia gali kiekvienas, svarbu, kad kūrinys būtų kokybiškas ir surastų savo laimingą pirkėją. Todėl šio projekto sumanytojai dabar intensyviai dirba tiek su meno kūrinių autorių ar paslaugų teikėjų (rėminimo paslaugų, fotografijos paslaugų, dažų, teptukų ar kitos įrangos menininkams pardavėjais) paieška, tiek ir populiarindami šį projektą būsimiems pirkėjams. „Viskas, ką turi padaryti menininkai ar kūrinių savininkai, norėdami dirbti su mumis – tai susisiekti ir mes sutarsime dėl sąlygų“, užbaigia pokalbį Elvija Skuodienė.

„Baltijos menas“ elektroninę parduotuvę-galeriją galite pasiekti www.baltijosmenas.lt arba facebook paskyroje: www.facebook.com/baltijosmenas.