EESRK viena iš savo pagrindinių užduočių įvardina buvimą tiltu tarp ES institucijų ir organizuotos pilietinės visuomenės. Komitetas padeda stiprinti pilietinės visuomenės organizacijų vaidmenį, užmegzdami struktūruotą dialogą su šiomis grupėmis ES valstybėse narėse ir kitose pasaulio šalyse.

„Akcijoje „Aš būsiu pirmūnas“ per tris jos metus sudalyvavo apie 1000 marijampoliečių, o paramos mokyklinėmis prekėmis buvo surinkta už maždaug 35 tūkstančius litų. Visos šios prekės atiteko vaikams iš sunkiai besiverčiančių šeimų. Akcijos metu mes prašėme žmonių, kad nupirktų pieštukų, trintukų, sąsiuvinių ir kitų mokyklai skirtų reikmenų. Praeiviams tai tik dėžutė su vandeniniais dažais, vaikams tai naujos galimybės mokintis, ugdyti savo įgūdžius ir tobulėti. Džiaugiuosi, kad gyvenu tarp žmonių, kurie neabejingi kitų problemoms“, – priminė apie akciją „Neribotų galimybių fondo“ prezidentas Ramūnas Burokas.

Neribotų galimybių fondui skirtame padėkos laiške ESSRK prezidentas Staffan Nilsonn skatina marijampoliečius didžiuotis savo darbu ir svariu indėliu į visuomenės gerbūvį. „Aš būsiu pirmūnas“ akcija apibūdinta „turtinga savo vertybėmis ir verta pilietinės visuomenės vardo iniciatyva“. Kaip dėkingumo ženklas organizacijai buvo atsiųstas netradicinis paskatinimas – bičių avilys – 2009 metų Europos tvaraus vystymosi dizaino apdovanojimų pirmosios vietos laimėtojas. Pasak p. S. Nilsonn, tokia netradicinė padėka simbolizuoja kasdienį „Neribotų galimybių fondo“ darbą dėl Marijampolės visuomenės gerbūvio.

„Neribotų galimybių fondas“ prieš Kalėdas įgyvendino akciją „Jei turi svajonę“, kurios metu jaunimas rinko senus ar nebenaudojamus asmeninius kompiuterius ir padovanojo daugiavaikėms sunkiai besiverčiančioms šeimoms.

Šiuo metu Marijampolėje įgyvendinamas projektas „Pasilik Lietuvoje“, skatinantis visuomenę domėtis jaunimo problemomis. Visos organizacijos iniciatyvos yra orientuotos į bendrą tikslą – socialiai atsakingos bendruomenės kūrimą.