Yra paprotys per Jonines spėti orą. Esą, jei Joninių naktis žvaigždėta, tai Kalėdos bus šaltos ir sniegingos. Jei Joninių naktis debesuota, tai Kalėdos bus lietingos ir vėjuotos. Šie liaudiški spėjimai ėjo iš lūpų į lūpas , net žemdirbiai pripažįsta, kad Joninių lietus derliui labai naudingas.

Pasirodo ir Rietavas moka Jonines švęsti. Rietavo kultūros centro etnografinio kolektyvo pasirodymas ir uždegtas laužas –akcentas šventės pradžiai. Gerą nuotaiką kėlė kaimiškos kapelos muzikos akordai,  linksmosios estafetės, pagalvių mūšis, gražus Deivido Zvonkaus vadovaujamo Smaragdinio choro pasirodymas. O šias gražias Jonines vainikavo grupės „16Hz“ pasirodymas ir jaunimo diskoteka. Ir aš ten buvau, paparčio žiedo ieškojau...

Jums patiko kaip šis miestas švenčia Jonines? Balsuokite už jį straipsnio apačioje spausdami nykštį į viršų! Straipsnio, kuris surinks daugiausiai teigiamų įvertinimų, autoriui (-ei) įteiksime kvietimą praleisti savaitgalį SPA viešbutyje "Belvilis"!!! Laimės straipsnis, surinkęs daugiausiai teigiamų įvertinimų birželio 28 d. 15 val. Spauskite nuorodas apačioje ir pamatykite, kaip kiti miestai šventė Jonines!