Tai – cigaretės.

Maaaama, o kkkkkodėl ten tokie išpuvę žmonės: jų veidai, dantys, kojos?.. Kodėl tie kraujai ir pūliai? Kkkkodėėėl?..“ – klausė jie.

Ir iš tikrųjų – kodėl? Kad atgrasytumėte rūkorius? Naivu. Kad atitiktumėte reikalavimus? Taip, jei vergaujam tik sistemai be žmogiškųjų atributų. Kad būtų matoma ir perkama? Hmmm – matoma kas ir kam?

Visa tai matoma vaikams! Jiems baisu, jie gūžiasi, jie verkia dėl to prieš užmiegant. Jie neša tą žinią kitiems vaikams ir kiti vaikai bijo iš paskos. Jie išgyvena ne baimę, o siaubą. Nes parduotuvėse, kur parduodami jų mėgstami vaisiai ir žaislai, gyvena baisūs, gąsdinantys monstrai, giliąsias anatomines anomalijas išryškinantys siaubūnai – cigarečių pakeliai. Tiesiai vaikams prieš nosis, tiesiai virš jų galvų, per ištiestą ranką... Kartą ir pati užverčiau akis įsižiūrėti ir pasigailėjau. Šlykštu. O aš nerūkau ir neturiu mokėti savo ir savo vaikų emocijomis už tuos, kurie rūko.

Rašau siekdama tik vieno – atkreipti jūsų visų dėmesį. O kaip tai spręsite (nespręsite) – tebūnie jūsų sąžinės ir verslo reikalas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (187)