Jau antrus metus iš eilės šis čempionatas vyko Bolsenos ežere, Italijoje. Šis didžiausias Europoje vulkaninės kilmės ežeras, susikūręs prieš 300 tūkst. metų yra Lacijo regione, nuo Romos nutolęs 100 km, prie Umbrijos ir Toskanos regionų sankirtos. Ežero kilmę liudija bazalto sienos „lavos strėlės“, likusios po vulkano išsiveržimo, prie įvažiavimo į Bolsenos miestą.

Šiame čempionate jau antrus metus iš eilės Lietuvą atstovavo „Renmar Baits“ komanda. Komandos vadovas Renaldas Marčiukaitis, jo komandos nariai: Kruckas Vygantas, Vytautas Peleckas, Aidas Turauskas, Andrej Zakharov, Giedrius Urbas, Ronaldas Tatarunas, Timosenko Vladimiras.

Žvejai sako, kad šis vandens telkinys - ne ežeras, o tikra jūra. Ežero dydis – 11 000 ha, apvažiuoti ežerą su privažiavimais iki pakrantės - apie 100 km, maksimalus gylis yra 153 metrai. Čia reikalinga patirtis: nuolat keičiasi vėjo kryptys, net ir nuo mažo vėjo formuojasi bangos, galinčios pavirsti į didžiules bangas kaip jūroje.

Žvejoti - vienas malonumas, nes vaizdai aplink nuostabūs: ežere net dvi salos, saulėlydžiai kiekviena dieną vis kitokie. Vandens švarumas, spalvos ir skaidrumas - stulbinantys. „Vienas malonumas traukti karpį ir matyti jį, besiraivantį ir besipriešinantį ant kabliuko 3-4 metrų gylyje. Tai nerealu! Apie tokį vaizdą Lietuvoje tik pasvajoti galima“, - teigė žvejai.