„Jums rašo 21 asmens grupė, kuri įstrigo Vietname. Jau antrą parą sėdime oro uoste, bevizėje zonoje. Tarp mūsų yra vaikų, kuriems reikia į mokyklą. Niekas nesuteikia jokios informacijos, negalime iš oro uosto išeiti, nes vizos nebegalioja. Du žmonės serga“, - dėstoma laiške.

Pasak autoriaus, žmonės nesulaukia Ukrainos skrydžių bendrovės „AeroSvit“ lėktuvo. Be Lietuvos piliečių skrydžio laukia ir Ukrainos, Rusijos, Švedijos piliečiai, tačiau nurodytu kontaktiniu telefonu susisiekti nepavyko.

„Situacija Vilniaus oro uoste (su „AeroSvit“ bendrove – DELFI) yra tokia, kad šiek tiek vyksta vėlavimai, bet tai yra normalu, o oficialaus pareiškimo mes neturime, tačiau, mūsų žiniomis, pagal iškeltą bankroto procedūrą bankroto administratorius skrydžių nenutraukė ir skrydžiai vyks iki kovo 31 d. taip, kaip iki šiol vyko įprasta tvarka, šiai dienai jie nėra sutrikę. O nuo kovo 31 d. turėtų būti naujas vežėjas „Ukraine International Airlines“ ir jie vykdys skrydžius kasdien, vieną kartą per dieną“, - DELFI sakė Tarptautinio Vilniaus oro uosto komunikacijos vadovė Sandra Šiaulienė.

Ji primena, jog dabar „AeroSvit“ vykdo skrydžius iš Vilniaus du kartus per dieną. Paklausta dėl galimo vėlavimo Vietname, S. Šiaulienė paaiškino, kodėl kartais skrydžiai neįvyksta oro bendrovei bankrutuojant.

„Įprasta tvarka yra tokia, jog jeigu aviakompanija turi skolų oro uostui, tokiu atveju skrydžiai gali neįvykti, nes pagal oro uosto ir civilinės aviacijos administracijos taisykles gali oro uostas orlaivio neišleisti ir neleisti vykdyti skrydžių. Mūsų atveju, situacija yra tokia, kad ši skrydžių bendrovė skolų oro uostui neturi ir nėra pagrindo tų skrydžių nutraukimui, dėl to skrydžiai iki kovo 31 d. turėtų sėkmingai ir vykti“, - tikisi S. Šiaulienė.

DELFI skelbė, kad Ukrainos oro linijų bendrovė „AeroSvit“ sausio 4 d. pateikė Kijevo srities Ūkio teismui pareiškimą dėl bankroto paskelbimo. Apie tai pranešama Valstybino teismų sprendimų registro interneto svetainėje išpublikuotame teismo nutarime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (395)