„Suneštinis“ remontas slinko lėtai

2009 m. „Lesės“ gyvūnų prieglaudai teko išsikraustyti iš nuomotų patalpų ir ieškotis kito prieglobsčio. Po ilgų paieškų 2010 m. pagaliau pavyko Buivydiškėse išsinuomoti dalį fermų, priklausiančių Vilniaus kolegijos Agrotechnologijų fakulteto Veterinarinei medicininei katedrai.

„Patalpos skirtos galvijams ir arkliams laikyti, taigi čia radome, galima sakyti, plikas sienas. Iš karto buvo matyti, kad prireiks nemažai darbo ir investicijų, kad jos taptų tinkamos prieglaudos reikmėms“, – pasakojo „Lesės“ vadovė Vesta Auškalnienė.

Kam teko susidurti su remonto darbais, puikiai žino, kad tai nepigus malonumas. Su tuo susitaikę „Lesės“ savanoriai ėmėsi darbo. Kas dažų, kas klijų, kas plytelių paaukodavo, kas prisidėdavo nešiodamas plytas ar kitus darbus atlikdamas. Žingsnis po žingsnio, lėtai, bet remontas judėjo į priekį. Ir taip būtų judėjęs dar nežinia kiek, jei į prieglaudą nebūtų užsukęs ponas Paw Kristensen.

Už paramą – suteikti katinui vardą

Danijos pilietis Paw Kristensen Lietuvoje gyvena jau keletą metų, vadovauja sėkmingai logistikos įmonei „3p logistics“. Jo draugė priglaudė vieną „Lesės“ savanorių nuo šalčio ir bado išgelbėtą šunelį – sujaudintas šios istorijos, Paw nusprendė apsilankyti prieglaudoje.

„Lesės“ savanorė, aprodžiusi svečiui prieglaudą, ir pradžių negalėjo patikėti, kai jis pasisiūlė įrengti likusius prieglaudos kambarius – tai dosni dovana. Ir štai dabar prieglaudoje jau triūsia samdyti (tikri!) statybininkai. „Lesės“ savanoriai džiūgauja – dabar reiks rasti lėšų voljerams ir stogą virš galvos bus galima suteikti daug daugiau beglobių.

Už paramą Paw paprašė tik vieno dalyko. Prieglaudoje jam labai į akį krito margas vienaakis katinas, kurį jis paprašė pavadinti Nelsono Mandelos vardu. Kodėl? Jam šis katinas pasirodė panašus į garsųjį kovotoją už taiką: nors ir buvo nuskriaustas gyvenimo, tačiau sugebėjo išsaugoti norą gyventi ir džiaugtis.

„Šis vargšas gyvūnas gali būti pavyzdys kiekvienam žmogui kaip, nepaisant visų negandų, galima pakilti iš pelenų naujam gyvenimui“, – sakė geradarys.  

Už sėkmę reikia mokėti

Paw papasakojo, kad jo įmonei „3p logistics“ nesvetimos paramos, pagalbos silpnesniems idėjos. Jų laikosi ir Danijoje dirbantis įmonės kolektyvas, ir čia, Lietuvoje. „Mes esame dėkingi už savo sėkmę ir manome, kad turime bent dalele jos pasidalyti su tais, kuriems pasisekė mažiau“, – tvirtina verslininkas.