Šio projekto pagrindinis tikslas - kurti sąlygas, padedančias tenkinti vaiko prigimtinius, kultūrinius (taip pat ir etinius), socialinius bei pažintinius poreikius.

Projekto programose numatytas įvairių veiklų organizavimas, kuriomis siekiama tenkinti svarbiausius vaiko poreikius, t.y. bendravimo, pažinimo, saviraiškos, iniciatyvos ir  kūrybiškumo. Įgyvendinant projektą, planuojama rengti vaikams šventes, poilsio vakarones, šeimos estafetes. Į veiklą numatoma įtraukti suaugusius, vaikų tėvus, taip suteikiant galimybę kiekvienam vaikui su džiaugsmu ir turiningai praleisti laisvalaikį.

Siekiant patenkinti bendruomenės poreikius, mūsų veikla grindžiama lietuvių tautos kultūros vertybių puoselėjimu, taip pat neužmirštamos lietuviškos tradicijos bei papročiai. Rengiamos lietuviškos muzikos vakaronės, kiti kultūriniai renginiai, į kuriuos kviečiami visi bendruomenės nariai, tiek jaunimas, tiek vyresnio amžiaus žmonės.

„Lithuanian Community in Leeds“ siekis - savo veiklomis suvienyti lietuvius emigrantus ir padėti jiems lengviau integruotis į svetimą kultūrą.