Koncertą pradėjusi apšildančioji grupė „Rebelheart“ atliko keletą galbūt tik gerbėjams žinomų jų dainų, o pabaigai pasiliko geriausius hitus –  „Hiperbolės“ dainą „Išgalvotas gyvenimas“ ir savąją „Ilgas kelias“. Tai tebuvo įžanga griausmingai ir energija pulsuojančiai roko šventei. Vos įžengęs į sceną, L. Kravitzas pavergė klausytojų širdis, atlikdamas ne vien naujas dainas iš neseniai išleisto albumo „Black and White America“, bet ir prieš dvidešimt metų parašytas, laiko patikrintas dainas.

Galbūt mažai kam girdėtos odės senam geram rokui - „Stand“, „Rockstar City Life“ ir naujojo albumo titulinė daina „Black and White America“ – puikiai derėjo su pripažintais, klasika tapusiais hitais: „American woman“, „Fly away“, „Are you gonna go my way“, „Believe“, „Where are we running“. Klausytojai buvo sužavėti ir jausmingųjų baladžių: „It ain‘t over ‘til it‘s over“, be kurios neapsieina nė vienas L. Kravitzo koncertas, lyg subtilus meilės prisipažinimas skambančios „Stand by my woman“ ir suklusti daugiatūkstantinę minią privertusios romantiškosios „I belong to you“, dėl akustinio atlikimo tarsi sutraukusios erdvę ir sukūrusios kamerinę atmosferą.

Puikią nuotaiką ir įspūdingą šou padėjo sukurti profesionalūs muzikantai: klavišininkas, mušamuosius puikiai įvaldęs muzikantas, įsimintinieji trimitininkas ir trombonininkas, virtuoziškasis saksofonistas, įspūdingoji boso gitaristė ir nepralenkiamasis elektrinės gitaros meistras. Puikiai padirbėjo ir garso bei vaizdo režisieriai – įspūdį paliko dekoracijos, projekcijos ir aukščiausio lygio apšvietimas.

Bisui pakviesti muzikantai su 4 „Grammy“ apdovanojimų savininku priešakyje atliko nepamirštamąją „Let love rule“, per kurią atsidėkodamas publikai L. Kravitzas nusileido nuo scenos ir lydimas apsauginių apėjo salę, įspūdingai užbaigdamas šeštadienio vakarą. Atsisveikindamas atlikėjas ištarė: ‚‚Jūs sudrebinote mano pasaulį. Tikiuosi, kad grįšite kitą kartą ir vėl švęsite su mumis kartu“, taip tarsi leisdamas suprasti, kad tai toli gražu ne paskutinis kartas, kai galėjome jį išvysti Lietuvoje.

Man, didelei L. Kravitzo gerbėjai, koncertas paliko neišdildomą įspūdį. Tai buvo kone pats geriausias mano matytas koncertas. Tokiu jį pavertė charizmatiškasis, jaunatviškasis ir vietoje nenustygstantis atlikėjas. Galiu pasakyti tik tiek – jeigu šis roko dievas iš tiesų dar apsilankys mūsų krašte, galite neabejoti, kad aš ten būsiu ir švęsiu kartu su Juodai Balta Amerika.

Autorė buvo išrinkta specialia DELFI Piliečio reportere šiame koncerte. Norite tapti specialiaisiais reporteriais kituose koncertuose? Sekite mūsų „Facebook“ sieną!