Pirmadienį rajono mokyklose buvo dalinamos atmintinės moksleiviams su visa aktualiausia informacija apie patyčias, jų sprendimo būdus, taipogi moksleiviai galėjo gauti simbolinius baltus kaspinėlius, kurie savaitės pabaigoje pasitarnavo kaip leidimas į koncertą.

Antradienį, trečiadienį bei ketvirtadienį mokyklose buvo organizuojamos paskaitos-konferencijos bei klasių valandėlės. Jurgio Pabrėžos gimnazijoje vyko paskaita visoms 8-oms ir 1-oms gimnazijos klasėms, VšĮ Pranciškonų gimnazijoje bei Marijono Daujoto vidurinėje mokykloje - klasių valandėlės. Jų metu mokiniams trumpai buvo primenama patyčių sąvoka, paaiškinta kodėl vyksta patyčios, kas gali tapti jų aukomis, be to, pristatyti mitai apie patyčias, bei keletas video siužetų.

Antrojoje konferencijų/klasės valandėlių dalyje buvo žaidžiamas žaidimas "Laikraščių bokšas", kurio metu LMS nariai stebėjo komandas suskirstytas po 5 asmenis ir vertino jų kolektyvinį darbą, draugiškumą, atsižvelgimą į komandos narių nuomonę. Žaidimo metu puikiai pasimatė vaikai, kuriuos bendraamžiai atstumia ir nepriima į komandą.

Apsitvarkius po žaidimo klasės kibo į darbą ir padarė po širdį iš delnų, kuri simbolizavo šilumą, draugiškumą. Visos širdys pasitarnavo kaip dekoracijos penktadienio vakarą organizuotame savaitės uždarymo koncerte "Be patyčių".

Į šv.Antano rūmų salę prisirinko gausybė žmonių, kur jie linksminosi, šoko, dainavo bei prisiminė patyčių temą klausydami Agnės Bubilaitės, Liucijos Baltrūnaitės, grupių be pavadinimo, "Deep kick" ir  "The Lunetees" dainų.