Pagerbiant valstybinės šventės reikšmę, vakaras pradėtas iškilmingu Tautiškos giesmės giedojimu. Kiek vėliau muzika ir dainomis prie netradicinės idėjos prisijungė stipriu balso tembru žavinti „J. Tūbelio“ gimnazijos moksleivė Viktorija Erbreiderytė. Abiturientė, simboliškai primindama lietuvių kovas už laisvę,  publikai skyrė liaudišką romansą apie partizanus. 

Subtilias smuiko partijas dovanojo muzikos mokyklos auklėtinės Viktorija Morozovaitė ir Monika Verbiejūtė. Taip pat šventine nuotaika, dainomis dalinosi ir renginio svečiai. Sauliaus Mykolaičio „Arbata“ šildė Vilniaus Juozo Tallat–Kelpšos konservatorijoje besimokanti vokalistė Ieva Burakovaitė, o J. Miliauskaitės kūrinį „Gandrai“ atliko muzikinius įgūdžius Panevėžio Vytauto Mikalausko menų mokykloje gilinantis Rokiškio jaunimo teatro aktorius Žygimantas Kepenis.

Seimo narys Algis Kazulėnas ypatingai džiaugėsi vienoje vietoje matydamas tiek daug jaunimo. Istorikas priminė jaunimui skaudžią lietuvių tautos praeitį: mažus, tačiau tvirtus ir užtikrintus žingsnius pirmosios nepriklausomybės link; ilgą kančios kelią, kai teko vėl prisikelti ir iš naujo įrodyti tą patį stiprų laisvės ir nepriklausomybės troškimą. 

Renginio iniciatorius, vedėjas bei VU TSPMI (Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutas) studentas Linas Meškauskas skaitė pranešimą apie totalitarinio liberalizmo apraiškas bei grėsmes šiuolaikinei visuomenei. „Romuvos“ gimnazijos dešimtokas Lukas Audickas publiką dar kartą nustebino oratoriniais sugebėjimais.

Aktyvus jaunuolis savo pranešime ypatingai pabrėžė Kovo 11–osios datą: „Kadangi jau dvidešimt vienerius metus kiekvienas iš mūsų kuria naują Lietuvą, labai svarbu, jog turėdami ilgąjį savaitgalį suprastume, kodėl mes jį gauname, jog į tai buvo sudėtos daugelio žmonių pastangos, viltys“.

Istorijos - politologijos mokytoja Dijana Meškauskienė jaunimą skatino jaustis laisvais, nebijoti svajoti ir kurti. Ir jei mūsų valstybė šiandien dar ne tokia, apie kokią svajojame, tai mūsų pareiga puošti ją savo darbais. Muziejaus direktorė N. Šniokienė taip pat džiaugėsi ir sveikino jaunimą su išskirtine iniciatyva bei linkėjo, jog šis vakaras taptų gražia jaunų žmonių puoselėjama tradicija.

Antroji renginio dalis vyko kiek kitokia forma. Dvaro rūsyje, medžioklės trofėjų salėje, visi buvo kviečiami pasiklausyti eksperimentinės elektronikos vizualizacijų, kurias dovanojo Andrius Fijalkauskas (Cyber) ir Gediminas Čičinskas (Vooz2). Skambanti muzika, žvakių šviesa dovanojo jaukumą, šilumą visiems susirinkusiems. Vakarą užbaigėme simboliniu žvakučių uždegimu, kurios, pasak renginio organizatoriaus Lino, skiriamos visiems laisvės gynėjams atminti ir laisvei uždegti savo širdyse.