Viskas atrodė panašiai į 2010 metais vykusias eitynės. Galima buvo pastebėti tik kelis esminius skirtumus : eisenos dalyvių skaičius išaugo beveik trigubai, sumažėjo policininkų skaičius, o atrodė ir tie patys protestuotojai jau nebebuvo taip karštai užsidegę susidoroti su LGBT nariais. Pats buvau šio šio susibūrimo epicentre ir fiksavau svarbiausias akimirkas. Visa tai jūs jau skaitėte bet kuriame naujienų tinklapyje. Detaliai buvo aprašoma kiekviena smulkmena, padaryta tūkstančiai nuotraukų, tačiau pasigedau vieno: kam buvo reikalinga ši eisena.

Šių metų gegužės mėnesį Prancūzija tapo devintąją Europos Sąjungos šalimi, kuri priėmė vienos lyties partnerių sąjungas. Belgijoje, Olandijoje, Švedijoje, Anglijoje, Portugalijoje ir Ispanijoje šis įstatymas galioja jau kelis metus. Beveik visos išsivysčiusios vakarų Europos šalys priėmusios šį įstatymą. Ką tai galėtų byloti?

Tai reiškia visai kita žmonių mentalitetą. Tarpukario laiku Švedijos išsivystymo lygis buvo panašus į Lietuvos. Po karo valdžioje esantys kairieji priimdavo labai liberalius įstatymus, kurie po truputi keitė žmonių požiūrį, atverdami platesnės galimybės šalies ūkiui bei gerovei gerinti. Dabar Švedija pagal gyvenimo kokybės indeksą yra 8 pasaulyje (Belgija 17, Prancūzija 20, Ispanija 23), kai tuo tarpu mūsų šalis yra vos 41.

Lietuva, kaip ir dauguma kitų rytų Europos šalių, buvo sukaustyta homo sovieticus sindromo bei liko izoliuota ir netolerantiška valstybė. Tik atverus duris skirtingų požiūrių žmonėms, Lietuva gali pradėti lygiuotis į civilizuotas šalis. Pagalvokime, ar mes tikrai norime gyventi tokioje tautoje, kurioje mieliau matytume du vyrus, laikančius ginklus, nei du vyrus, besilaikančius už rankų?

Vienas iš LGBT narių siekių yra ne tik galimybė susituokti, tačiau ir įsivaikinti vaikus. Šiuo metu Lietuvoje globos namuose yra apie 13 tūkstančių vaikų. Esu įsitikinęs, kad gėjų ir lesbiečių porų skaičius yra panašus arba tik nežymiai mažesnis.

Naujausi Amerikos Pediatrų Akademijos tyrimai parodė, kad vienos lyties porų įvaikinti vaikai protinio atsilikimo požymių neturi. Gėjams, gyvenantiems poroje, reikia labiau stengtis ir įrodyti visuomenei, kad jie gali ir sugeba auginti vaikus, kai tuo metu daugiavaikės asocialios šeimos dažnai net nesmerkiamos, o ir beveik tapusios norma.

Kai kurie iš protestuotojų piktinosi kad yra pažeidžiamos jų religinės teisės. Dažnai argumentuojama į tai, kad Lietuva yra krikščioniška valstybė. 27 Konstitucijos straipsnis skelbia: Žmogaus įsitikinimais, praktikuojama religija ar tikėjimu negali būti pateisinamas nusikaltimas ar įstatymų nevykdymas.

Lietuvoje vos 69 procentai žmonių laiko save religingais, iš kurių mažiau nei pusė reguliariai vaikšto į bažnyčia. Allan'as Turring'as, vienas žymiausių matematikų ir informatikų, beveik visą savo gyvenimą buvo persekiojamas tiesiog už tai, kad buvo gėjus. 1954 metais, neištvėręs policijos ir slaptųjų tarnybų smurto, jis nusižudė.  

"Tai ne naturalu" - dažniausiai toki paskutini argumentą galima išgirsti iš homofobo. Gamtoje homoseksualumas yra norma. Tarp daugiau nei 1500 skirtingų gyvūnų rūšių (tarp kurių - ir žmonės) galima aptikti homoseksualumo pėdsakų. Viename Vokietijos gyvūnų sode buvo pastebėtas įdomus reiškinys : du vyriškos lyties pingvinai statydavo lizdą, kuriame vietoje kiaušinių dėdavo panašios formos akmenis. Bonobo rūšies beždžionės bando išvengti konfliktų tiesiog sukurdami šeimą tarp savo lyties primatų.

Gerbti ir priimti kitoki žmogų nėra sunku ir gerbiamas bus tas, kuris sugebės gerbti kiekviena.