Pasak DELFI Piliečiui parašiusio kino mėgėjo, bilietas į kino teatrą specialią dieną „Yomayo“, kai kainos „Forum Cinemas“ kino teatruose yra mažesnės, anksčiau kainavo 8 litus, o dabar jo kaina pakilo. „Forum Cinemas“ 8 Lt tampa 2,5 eur“, – rašė jis, apvalią kainą pastebėjęs naujoje reklamoje. 
Konvertavus eurus į litus matyti, kad bilietas litais iš tiesų kainuotų 8,63 Lt. Rugsėjo mėnesį išleistoje „Forum cinemas“ reklamoje nurodyta, kad bilietas kainuoja 8 litus, 2,32 eurus.

DELFI kreipėsi į „Forum Cinemas“ Rinkodaros vadovą Dainių Beržinį, kuris nurodė, kad artimiausiu metu neplanuojama keisti ar didinti reguliariųjų bilietų kainų, o kino centruose bilietų kainos nesikeičia jau kokius 3 metus – nuo pat 2012 metų. Bilieto kainą „Yomayo“ dieną taip pat siekiama išlaikyti tokią, kad ji būtų bent dvigubai mažesnė, nei reguliaraus bilieto.

„2005-ais metais, kai tik pradėjome akcijas „Yomayo“, bilietas kainavo 6 Lt, po to 7 Lt, po to 8 Lt, po to vėl 7 Lt... Tai yra akcija ir kino akcijos kainų, kiek žinau, nereglamentuoja jokios institucijos. Tad ir mes nesame linkę monumentalizuoti kad ir kultinių akcijų kainų. Stengiamės, kad tą dieną, „Yomayo“ dieną, būtų šventė kinomanams – didelis gerų, populiarių filmų pasirinkimas, platus akcijos viešinimas, gera kaina.

„Gera kaina“ arba kainodara – išlaikyti, kad „Yomayo“ dieną, kino populiarinimo dieną, bilieto kaina būtų bent dvigubai mažesnė nei įprastai, gera, ypač patraukli, viliojanti ne tik žiūrovams, bet patogi ir kasininkams, nenuostolinga kino platintojams ir mums, kino rodytojams. Tad šiuose logiškuose rėmuose ir vyksta šios akcijos „procesai“ – bent dvigubai pigiau. Dėl ko, manome, kino žiūrovai optimistiškai galėtų džiūgauti. Tik ką pažiūrėjau išankstinių bilietų pardavimus – „džiūgauja“, švenčia arba bilietus rytojui jau įsigiję iš anksto daugiau nei 14 000 žiūrovų“, – nurodė „Forum Cinemas“ Rinkodaros vadovas Dainius Beržinis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)