Į „Delfi“ kreipėsi kaunietė Vita, kuri teigė, jog Kaune, Laisvės alėjoje pastebėjo įtartiną moterį. Taip pat skaitytoja atsiuntė ir nuotraukas, kuriose matyti moteris su dokumentais.

„Sena schema, nauji dalyviai. Ketvirtadienį prie darbo, Laisvės alėjoje, vėl čigonė prieidinėjo prie praeivių, apsimetinėjo kurčia ir nebyle. Ji nešėsi lapus – ale neįgaliųjų paramos finansavimo sąrašą.

Skaitytojos atsiųstos nuotraukos dėl Laisvės alėjoje išmaldos prašančios moters

Ir prašė pinigų iš žmonių. Išgelbėjau vieno vyro piniginę nuo jos, kai priėjau ir jam pasakiau, kas ji. Staiga ji viską suprato ir dėjo į kojas“, – rašė kaunietė Vita.

Skaitytojos atsiųstos nuotraukos dėl Laisvės alėjoje išmaldos prašančios moters

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai teigė, kad tokia veikla yra nelegali ir gali užtraukti administracinę atsakomybę.

„Kauno apskrities vyriausiame policijos komisariate pagal apibūdintą situaciją miesto centre, pranešimų neregistruota. Pagal nustatytas Kauno miesto švaros taisykles, draudžiama prašyti išmaldos viešose vietose ar ją duoti, aukoti.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 366 str. (Tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimas) gali užtraukti įspėjimą arba baudą nuo dvidešimt iki vieno šimto keturiasdešimt eurų, o nusižengus pakartotinai užtraukia baudą nuo vieno šimto keturiasdešimt iki šešių šimtų eurų“, – rašė Kauno AVPK atstovai.

„Delfi“ jau anksčiau rašė apie pastebėtus sukčius. Apie kitus įtartinus paramos rinkimo būdus galite perskaityti čia.

Savo istorijas ir pasakojimus siųskite pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)