Kaip teigė Laurynas, I. Štaro gatvėje sudėti statybiniai blokai, o šiems nupjautos „ausys“, tikriausiai tam, jog tie blokai nebūtų nutempti.

Pilietiškas Vytėnų gyventojas kreipėsi į policiją dėl galimai savavališkai blokuojamo viešo kelio. Policija nesiėmė jokių veiksmų, tad vyras kreipėsi pakartotinai, o galiausiai policija rekomendavo kreiptis į savivaldybę.

„Jei naujoje Užnerio ir Vytėnų gatvių žiedinėje sankryžoje įvyktų avarija, nebūtų kur nukreipti automobilių srauto“, – teigė vyras, pridėdamas, kad „pikta, kad po daugybės skambučių vis tiek niekas nesiima veiksmų.“

Vyras teigė, jog diskusija dėl šios problemos vyko ir uždaroje socialinio tinklo „Facebook“ grupėje.

I. Štaro gatvės problema – tarsi užburtas ratas

„Kas vyksta Kaune“ jau pernai vasarą rašė apie problemas I. Štaro gatvėje.

Tuo metu vykęs Užnerio g. remontas tapo tikru galvos skausmu neasfaltuotos I. Štaro g. gyventojams. Gatvelė tapo tranzitine, nors yra visiškai tam nepritaikyta – žmonės bijojo dėl savo ir savo atžalų sveikatos ir gyvybės. Šaligatviai šioje atkarpoje neįrengti, ką jau kalbėti apie kelio dangą – duobėtą žvyrkelį.

Problemų dėl pašalinio transporto buvo ir anksčiau. Kai šalia vyko prekybos centro „Decathlon“ statybos, automobilių srautas taip pat buvo padidėjęs. Tuomet gyventojai kreipėsi į miesto savivaldybę ir buvo išgirsti. Buvo sudėti statybiniai blokai, blokuojantys įvažiavimą. Savivaldybės atstovai teigė, jog kelias buvo užtvertas ne jų iniciatyva. Sutapimas ar ne, šie blokai paslaptingai dingo pradėjus Užnerio g. remontą.

Tačiau „užburtas ratas“ toliau sukasi ir pabaigus Užnerio g. atkarpos remontą, statybiniai blokai I. Štaro g. vėl atsirado.

Nepravažiuojama gatvė

Savivaldybė: blokai yra privačiame žemės sklype

Kauno savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis teigė, jog blokai, esantys I. Štaro g., yra privačiame sklype.

„Žemės sklypai Islandijos pl. 30, 30A ir Žagarvyšnių tak. 2 yra privati nuosavybė, kuriuose yra įrengti pravažiavimo keliai. 2021 m. patvirtintas detalusis planas, kuriuo iš I. Štaro gatvės į žemės sklypus Islandijos pl. 30 ir 30A įvaža nėra numatyta.

Blokais užtvertas kelias yra privačiame žemės sklype, kuriame nenustatytas kelio servitutas, suteikiantis teisę šiuo keliu eiti ar važiuoti kitiems asmenims. Tad šiuo atveju gelžbetonio blokai riboja patekimą į privatų sklypą“, – teigė A. Pakalniškis.

„Kas vyksta Kaune“ pasiteiravo kodėl, jei šioje vietoje neturėtų būti įvažos, nėra įrengta įvažiavimą draudžiančių ženklų. Savivaldybės administracijos Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjo pavaduotojas Algirdas Griauslys teigė, jog transporto specialistai nuvyks į I. Štaro g. ir, esant poreikiui, įrengs ženklus.

Norite pranešti naujieną ar išsakyti savo nuomonę? Kviečiame rašyti el. paštu pilieciai@delfi.lt