Beje, bauda buvo išrašyta po 1 minutės, kada gavau SMS patvirtinimą, kad stovėjimas apmokėtas.

Tad iškart kilo daug klausimų: kodėl gavau baudą ir kaip taip įmanoma – mažiau nei per minutę surašyti baudą ir dar ją palikti ant automobilio?

Vos ne vos prisiskambinau į VšĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės“ ir atsiliepusiai moteriai paaiškinau, kokia yra situacija – kad stovėjimas yra apmokėtas, o bauda išrašyta po apmokėjimo. Deja, gavau neigiamą atsakymą, kad taip negali būti ir kad greičiau susimokėčiau baudą, antraip bus perduota policijai ir bauda bus jau nebe 6 eurai.

Komentuoja VšĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės“ administratorė – referentė Vida Šarauskienė

Pateikta ne visiškai teisinga informacija. Transporto priemonė tikrinta 2018-10-29 12:33:29, iš mobiliojo ryšio operatoriaus gauta informacija, kad yra apmokėta nuo 11:19:19 iki 12:19:19, apmokėjimo laikas pasibaigęs prieš 14 min.

Pagal Kauno miesto Tarybos patvirtintus nuostatus rinkliavos mokėjimo pratęsimo tolerancijos laikas negali būti ilgesnis nei 10 min.

Mokėjimas faktiškai buvo atliktas 12:33:50, t.y. tik po tikrinimo, todėl kontrolierius neturėjo jokios galimybės pamatyti, kad rinkliava yra apmokėta.

Informacinis pranešimas apie galimai nesumokėtą rinkliavą ir siūlymas apmokėti didesnę 6 eur rinkliavą, už galimą rinkliavos nuostatų pažeidimą atspausdintas 12:34:06.

Bauda skirta nebuvo ir nebus, nes atsižvelgiant į protingumo kriterijų, prieš informacijos teikimą pareigūnams, dėl baudos skyrimo, patikrinta ir nustatyta, kad rinkliava buvo apmokėta.

Su klientu išsiaiškinome ir neturime vieni kitiems pretenzijų.