Prieš keletą dienų į naujienų portalą „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi skaitytojas, kuris Jonavos g. 68 esančioje aikštelėje patyrė nuostolius dėl jos būklės.

„Dėl tragiškos kelio dangos buvo apgadintas mūsų šeimos automobilis: sulaužyta variklio apatinė apsauga, skilęs priekinis buferis. Preliminariai patirta žala apie 200-300 eurų ir natūralu, kad kyla klausimų: kas šiuo atveju yra atsiradusios mano turtui žalos kaltininkas ir kas ją turėtų atlyginti jei ji atsirado tiesiogiai pagal paskirtį naudojantis mokama paslauga?“ – teiravosi su nemalonia situacija susidūręs kaunietis.

Duobėta aikštelė Kaune

Kaip naujienų portalui komentavo Kauno savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis, visi žalų, patirtų Kauno miesto gatvėse, klausimai nagrinėjami žalų komisijoje. Pirmiausiai reikia pateikti prašymą Kauno savivaldybės administracijai. Informaciją galima rasti čia.

Pinigus moka, o kokybės nėra


Kauniečių šeima negalėjo patikėti, jog mokamoje aikštelėje gali būti tokia dangos būklė, o su savivaldybės atstovais jiems padiskutuoti apie tai nepavyko.

„Į šią aikštelę įvažiuoti tenka per giliausias duobes, kurios netaisomos mažų mažiausiai nuo 2021 metų (tą galima pamatyti iš Google maps street view nuotraukų). Per tą laiką ne kartą keitėsi rinkliavos dydžiai, plėtėsi mokamos zonos, bet aikštelių būklė eina tik prastyn ir pradeda panašėti į karo lauką.

Ar prieš apmokestinant parkavimo aikštelę neturėtų būti užtikrinta, kad, mažų mažiausia, į ją patekti yra saugu automobiliui? Į didesnes diskusijas Kauno miesto savivaldybė leistis nebuvo nusiteikus“, – klausimą kėlė jis.

Duobėta aikštelė Kaune

A. Pakalniškis patikino, jog pernai rudenį buvo parengtas minimos aikštelės remonto projektas, tačiau metų pabaigoje darbai nepradėti dėl nepalankių oro sąlygų.

„Aikštelės remontas planuojamas šiais metais, kai tik leis oro sąlygos“, – teigė A. Pakalniškis.

Žadėta ir seniau


Primename, jog apie šią aikštelę rašyta prieš metus laiko, kai kauniečiai taip pat kėlė klausimą, kodėl tragiškos būklės stovėjimo aikštelė yra mokama. Po praeitų metų gruodžio mėnesį Kauno tarybos sprendimo, rinkliavos kaina šioje aikštelėje pabrango nuo 0,60 centų iki 1 euro.

Duobėta aikštelė Kaune

Po kauniečių skundų, savivaldybės atstovas A. Pakalniškis žadėjo, jog aikštelė bus sutvarkyta, kai tai leis oro sąlygos.

Norite pranešti naujieną ar išsakyti savo nuomonę? Kviečiame rašyti el. paštu pilieciai@delfi.lt