Iš 50 konkurso dalyvių, jų atsiųstos nuotraukos susilaukė daugiausiai DELFI skaitytojų balsų ir pelnė joms po šaunų prizą – išskirtinį nuotraukų albumą „Nuostabi šalis“, kurį parengė V. Kaupelis ir A. Deikus.

DELFI skaitytojos sutiko pasidalinti jų darytomis nuotraukomis ir papasakojo apie savo meilę fotografijai.

Turizmo srityje dirbanti G. Streikauskaitė pasakojo, kad fotografija – senas jos hobis.
Moteris teigė, kad per visa savo gyvenimą yra padariusi jau apie 100 tūkst. kadrų. Pasak Giedrės, smagiausia jai fotografuoti Lietuvos gamtą, fiksuoti gimtąjį Kaišiadorių rajoną. Tuo metu fotografuoti portretus – ne jai. DELFI Piliečio konkurso laimėtoja atskleidė, kad dėl gerų kadrų yra tekę ir pakilti į dangų – moteris yra fotografavusi ir iš lėktuvo.

Kita nuotraukų konkurso laimėtoja – Birutė Kairienė atvirai papasakojo, kad ji fotografiją pamilo tada, kai jos gyvenimo vyko dideli pokyčiai.

„Fotografuoti kaip ir tapyti pradėjau nesuvokdama, kad tai darau.Tai kilo iš vidaus.Tuo metu, kai pradėjau tapyti ir fotografuoti, patyriau didžiulį materialinį nuosmukį, perversmą asmeniniame gyvenime.Praradau verslą Vilniuje. Atvirai tariant, buvo priimtas sprendimas susikrauti terbelę ir drožt į kaimą, kad išgyvenčiau“, – sakė ji.

Moteris prisimena, kad jai teko nusikirpti lakuotos nagus ir pradėti rinkti sraiges, pas ūkininkus rinkti akmenis iš laukų, dirbti kitus ūkio darbus. „Norėdama užsikabinti ir atitrūkt nuo skolų virtinės, išvykau į Vokietiją porai metų slaugyti senukų. Papuoliau pas gerus žmones. Nors ir principų turėjo. Teko ne vieną naktį verkti. Kaip sako, kas pinigus moka, tas ir šokdina. Bet ten atradau save iš naujo. Miriau kaip vikšras, gimiau kaip drugelis. Gyvendama sostinėje, miesto chaose nepastebėdavau nuo smilgos lašančio rasos lašelio, bet matydavau varvantį vandens čiaupią, negirdėdavau rudeninių lapų čežėjimo, nes svarbesnis buvo kokio nors prekybos centro celofaninio maišelio čežėjimas...“, – prisiminė Birutė.

Šiuo metu moteris gyvena ūkyje, turi beveik 50 galvijų, 14 melžiamų karvių, apie porą šimtų paukščių – žąsų, vištų, ančių, povų, fazanų, kiaulių porelę, šunį, katiną ir dvi kumeles – Princesę ir Loretą, ožį.

„Nors ir priėmiau keletą negailestingų asmeniniame gyvenime sprendimų, bet džiaugiuosi šiuo metu gyvenimu. Esu laisva. Esu gamtos vaikas“, – rašė moteris.Ji pasidalino savo darytomis fotografijomis ir paveikslais.

Giedrei Streikauskaitei ir Birutei Kairienei atiteko V. Kaupelio ir A. Deikaus parengtas nuotraukų albumas „Nuostabi šalis“. Knygos autoriai jame pateikia iš oro darytų nuotraukų, kurias žiūrint nevalingai išsprūsta „Čia tikrai ne Lietuva!“. 
Vidas Kaupelis
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)