Ši nelaiminga katytė rasta suvyniota į rankšluostį Antakalnyje, prie pensionato „Gema“ balandžio 17-osios naktį. Šalia palikta brangaus, kokybiško pašaro įmantriame indelyje. Katė aimanavo negalėdama pasikelti ir pajudinti galinių kojų. Priežastis, kaip vėliau paaiškėjo, - sutrupinti dubens kaulai ir išnirusi sąnario galvutė.

Juk kažkas ją suvyniojo, kažkas matė, kad ji mirtimi vaduojasi, kratosi nuo šalčio, verkia iš skausmo. Bet gal negalėjo niekam prisiskambinti ir paprašyti pagalbos? O galbūt kažkam ji iškrito per balkoną, tas kažkas jau girdėjęs, kiek veterinarinėse kainuoja operacijos, susuko ir paliko – „gal kas paims“ (aha, visa eilė išsirikiavusi suluošintų kačių priglausti). O galbūt kažkas partrenkė nelaimėlę automobiliu, padėjo į šoną ir nuvažiavo miegoti su mintimi: „gal išsilaižys“...

Iš tikrųjų šiai katytei labai pasisekė, kad pastebėję vargšę žmonės (kažkeliolikti, matyt), paskambinę į Vilniaus miesto Sanitarinę tarnybą ir sulaukę neigiamo atsakymo „kad naktimis jie į įvykio vietas nevažiuoja“, nusprendė ieškoti pagalbos kitur. Vargais negalais susirado kažkokį žmogų, kuris prasitarė apie beglobių kačių šėrėją va, ana ten, kažkuriam name ant kalno, o tuomet viskas kaip detektyve – per šeštą asmenį, kažkieno pažįstamų pažįstamo bičiulis paskambino kačių mylėtojai Irenai, kuri, kaip visi normalūs žmonės, jau sapnavo šviesų rytojų.

Deja, laukė siaubo pilna naktis. Penktadienio vakaras – niekam neprisiskambinsi, niekur katės nenuveši, dirba tik budinti vet. gydykla, kurioje eilė laukė iki ryto. Taigi, Irenai nieko kito neliko, kaip tik parsinešti katę į saugų rūsį ir laukti rytojaus. Kitą dieną Gemutė buvo pristatyta į veterinarijos kliniką (ačiū Aistei už transportą), ten nustatyti lūžiai, mažutė palikta stebėjimui, o po kelių dienų laukia sąnario galvutės operacija. Reikia tikėtis, kad dubens kaulai taisyklingai sugis ir Gema pasveiks.

Juk naminė, draugiška, gera katytė tikrai turi namus ir kažkam priklauso. Tik kol kas nesulaukėme nė vieno skambučio, kad jos kažkas ieškotų.

Bent 7 dienos bus praleistos stacionare. Laukia nuparazitinimas, imuniteto stiprinimas, sterilizacija, sąnario galvutės šalinimo operacija. Reikalinga gerų žmonių parama, vien operacijai planuojamos išlaidos siekia daug daugiau nei kelis šimtus eurų.

Katytė Gema turi globą dviems mėnesiams, vėliau jai reikės naujų globėjų. Tad jei galite pasiūlyti ilgalaikę globą, labai prašome susisiekite su mumis. Viską, ko globai gali reikėti, pasistengsime duoti, pakonsultuosime, patarsime. O galbūt jau dabar žinote, jog norėsite Gemai (kai ji pasveiks ar bent jau sustiprės po operacijos) suteikti nuolatinius namus?

Tenka visų gerų žmonių prašyti pagalbos ir paramos Gemos gydymui ir išlaikymui. Skaudu žinoti, kad būdamas savanoriu turi amžinai budėti, nesudėti gluosto ir kamuotis žinodamas, kad merdinčiam gyvūnui niekas be savanorių nepadės. Bet žinote, savanoriaujant ilgus metus ir matant įstatymų spragas, dėl kurių sužaloti gyvūnai kenčia siaubingą mirtį, jei bėda ištinka naktį, patiems savanoriams reikalinga psichologinė pagalba atlaikyti šitokį stresą.

Nes dėl nežinomų, „kosminių“ priežasčių už dyką ariantiems žmonėms kažkodėl turi rūpėti labiau. Reiktų tą klausimą kelti, kažkas turi budėti naktį ir savaitgaliais, kad gyvūnai negaištų lėtai ir skausmingai. Jei Gema nebūtų nunešta į rūsį, kūno temperatūra paprasčiausiai nuo nejudėjimo kristų ir gyvūnui padėti jau nebebūtų įmanoma. Jau nekalbame apie tai, kad Bistryčios g. kasnakt atlekia tuntai išbadėjusių šunų valgyti katėms palikto maisto likučių – būtų suplėšę nelaimėlę į gabalus!

Dėkojame visiems už bet kokią pagalbą, patarimą, palaikymą, finansinę paramą, pasiūlytą laikiną globą.

Mūsų kontaktai – tel. 8 689 73782, 8 615 58898, info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“, Vilnius). Draugaukime ir socialiniame tinkle.