Kimbantys peršalimai, erzelis darbe, stresas, bėdos šeimoje, melancholija — dažnas svečias mūsų pasauliuose. Tuomet bandom kelti nuotaiką t.y. perkam, perkam, perkam: skanų maistą, gražius rūbus, blizgučius, procedūras, vitaminus, psichologų paslaugas, stipriuosius gėrimus ir t.t. Tai, kas bent akimirką pakelia ūpą. Tačiau savu kailiu patyriau, kokia investicija yra pati geriausia ir atnešanti didžiausią pelną pačiam sau. Labdara.

Gero darymas atneša patį geriausią pelną širdžiai. Pamėginus kas mėnesį bent kelias dešimtis litų skirti gyvūnų prieglaudoms, vaikų centrams, labdaringoms sveikatos organizacijoms ir kitiems projektams, kurie rūpinasi tais, kuriems labiausiai reikia paramos, savijauta pasitaiso gerokai ilgesniam laikui nei įsigijus dar vienus naujus batelius ar stresą malšinant kitais, žalingesniais būdais.

Visi žinom, kad mūsų daugiau ar mažiau sunkiai uždirbami pinigai gali būti ne tik savęs išlaikymo priemonė, bet ir kito egzistencijos viltis. Tačiau pripažinkime, retai leidžiame pinigus šiai gerumo terapijai. Visai be reikalo.

Sakot, pinigų ir taip trūksta? Nuvažiuokit pažaisti su šunimis į artimiausią gyvūnų prieglaudą, padėkit išspręst matematikos darbus visai gabiam berniukui, kuriam labiausiai už viską reikia dėmesio ir autoriteto, vaikų dienos centre. Padovanokit vienišai močiutei iš gretimo buto savos gamybos uogienės indelį, kurios ji pati jau ilgus metus negamino.

Šie dalykai daug nekainuos, tik laiką, kuris bus neiššvaistytas, o įprasmintas. Patikėkit manim, po tokios terapijos gera būna ilgai. Ir, kad ir kaip keistai beskambėtų, sunkiausia yra išdrįsti būti geram pakankamai „kietų“ žmonių pasaulyje. Tačiau neabejotinai verta tiek dėl savęs, tiek dėl kitų. Ir visai nesvarbu, jei aukojama siekiant paglostyti savo ego. Jei tik nuo to kam nors bus geriau – pirmyn! Gerumas gydo.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!