Pamėginkite pagaminti kažką kartu. Kažką ypatingesnio nei įprastai, pavyzdžiui, kokį sudėtingą pyragą ar egzotišką vakarienę. Žinoma, nepykite, jei jūsų antroji pusė nė neišmano kaip pjaustomos daržovės ar kaip naudotis plaktuvu. Darbą pasiskirstykite taip, kad abiems būtų smagus tiek gaminimo procesas, tiek rezultatas.

Būtų labai smagu, kad prie gaminamo patiekalo ar deserto priderintumėte kokį gėrimą ir paruoštumėte malonią, bet nebūtinai romantišką aplinką. Džiugu, jei rezultatas gausis geresnis nei tikėjotės, galėsite aptarti patiekalą, padiskutuoti, kaip jį galima būtų patobulinti ir ką geriau priderinti prie jo. Na, o jeigu rezultatas gavosi ne visai „vykęs“, tai tikrai nenusiminkite. Nepulkite vienas kito kaltinti dėl to, kas ką darė ne taip, o tiesiog aptarkite, ką patobulinti kitą kartą, ir smagiai pasijuokite iš bandymo. Patarimas – iš karto susiplanuokite, kas sutvarkys nešvarius indus arba darykite tai gaminimo proceso metu.

Jeigu esate labai užsiėmę žmonės ir namie abu būnate labai retai, o jei ir būnate, tai laiko vienas kitam neturite (suprantama - ar sesijos laikotarpis, ar nebaigti darbo reikalai, ar tiesiog buitis) tai pats geriausias laiko praleidimas būtų tiesiog pasikalbėti. Ne apie būtiniausius dalykus ir artimos ateities planus, o tiesiog apie malonius dalykus. Po ilgo bendravimo tik „esant reikalui“ tai būtų tarsi „porų terapija“.

Žinoma, visko per vieną vakarą galite nesuspėti išsakyti vienas kitam, tačiau pradžia bus padaryta ir jausitės tikrai geriau. Tokiam pokalbiui nerekomenduotina rinktis ypač aktyvios vietos, kur trukdytų pašaliniai žmonės. Pamėginkite nueiti į kokią pirtį ar sukūrinę vonią, kur pašalinių žmonių kiek mažiau. Arba taip pat šiam reikalui tiktų ir tiesiog išjungtas televizorius ar kompiuteris namuose ir jūsų abiejų mėgstamas gėrimas.

Na, o jeigu priešingai - laiko turite kiek daugiau ir kasdieniai pokalbiai jau ima varginti, galite pamėginti užsirašyti į kokius kursus ar pamoką dviese. Nuspręskite, kas jums abiems patiktų ir pirmyn. Tai galėtų būti bet kas – ar jojimo pamoka (nors tai rekomenduotina mokytis jau orams atšilus) ar kokia meno pamokėlė, pvz., piešimas ar gitaros pamoka arba sporto užsiėmimas (šokiai, ar nesudėtingas kovų menas).

Rekomenduotina priimti abiems priimtiną variantą, neverskite partnerio eiti ten, kur jis nenori, arba nesutikite su tuo, ko nori jis, nors jums tai neįdomu. Raskite kompromisą, tarkime, muilo gaminimo pamoka. Ši pramoga reikalauja atsargumo su cheminėmis medžiagomis ir jų reakcijomis ir kūrybinių gebėjimų renkant ingredientus.

Taip pat pamėginkite išvykti iš miesto ar miestelio kuriame gyvenate. Apžvelkite apylinkes ir pajuskite jų ramybę. Apsirenkite šilčiau, kad ramybe galėtumėte pasimėgauti kiek ilgiau. Taip pat, jei gyvenate mieste, pavažiuokite į kokią aukštesnę vietą ar pastatą, iš kurio atsiveria graži miesto panorama. Apsnigtas ir apšviestas žibintų miestas teiks pasigerėjimo romantikos pasiilgusioms akims. Arba priešingai – važiuokite kur daugiau šurmulio – į barą ar kavinę tiesiog tam, kad „pasižmonėtumėte“. Būsite kartu, tačiau tuo pat metu ir prasiblaškysite.