Vakarui prasidėjus, susirinko gausus įvairaus amžiaus žmonių būrys, pasiruošęs budėti per naktį, kol bus paskelbta, kas buvo išrinktas JAV prezidentu.

Renginio organizatoriai pasistengė sukurti puikią atmosferą: nuo talentingiausių Lietuvos atlikėjų iki dekoracijų — Jungtinių Valstijų atributikos ir netgi kartoninių kandidatų figūrų. Viskuo buvo pasirūpinta skrupulingai ir atsakingai, o politinės viktorinos, nuomonių ringas, muzikiniai pasirodymai, teletiltas su Bostone esančiu korespondentu, „rinkiminės“ jogos užsiėmimai paryčiais, vakaro svečių balsavimas, kuris kandidatas būtų vertesnis laimėti, remėjų įsteigti prizai, neleido nuobodžiauti.

Nors neoficialios renginio dalyvių simpatijos abiems kandidatams pasiskirstė bemaž panašiai, vis dėlto, suskaičiavus balsus, laimėjo Barack‘as Obama, po kelių valandų buvęs perrinktas prezidentu ir pačiose Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Vakarėlis sulaukė gausaus būrio svečių iš užsienio valstybių, todėl buvo vedamas dvejomis kalbomis. Verta paminėti, kad JAV ambasados atstovė Anne Hall išsakė puikią kalbą lietuviškai, tuo nustebindama visus susirinkusiuosius. Taigi, daug dalyvių pritraukęs renginys buvo išties kupinas staigmenų, linksmybių, muzikos ir politinės atmosferos visą rinkimų naktį.