Tačiau mažai kam girdėta veikla „Aktyvūs piliečiai“ (active citizens). Tai organizacija skatinanti jaunus žmones surasti aktualias problemas savo tarp bendraamžių ir jas išspręsti. Grupė merginų (Gabija Daniusevičiūtė, Kristina Varnaitė ir Gintarė Kiesaitė) besimokančių
pirmoje gimnazijos klasėje rado problemą aktualią Klaipėdos mokykloms, tai – patyčios. Gana yra gana, todėl merginos kartu su „Anna Frank House“, „British Council“, „Active citizens“, „Milžinų lizdas“
organizacijomis sukūrė projektą „Nepatogūs žaidimai“.

Šios veiklos metu yra pasakojama Anos Frank istorija ir šių dienų diskriminacijos bei patyčių formas, kalbama apie tikrus įvykius. Tai nėra perteikiama paprastos paskaitos arba pamokos formatu, tai perteikiama įvairiais žaidimais, kadangi jaunimo nedomina ilgi ir nuobodūs pasakojimai.

Veiklos metu yra intergruojama istorija ypatingai siejama su antrojo pasaulinio karo diskriminacija ir patyčiomis, taip pat yra klausiama, kaip patys elgiasi patyčių metu. Klausimai tokie: „Ar esi buvęs patyčių taikiniu?“, „Ar esi pats tyčiojasis iš kitų?“ priverčia susimąstyti.

Dažnai po aktyvios veiklos vaikai patys prieina ir pasakoja savo istorijas, susijusias su patyčiomis. Tai dar labiau liūdina. Tad merginos labai džiaugiasi galėdamos skleisti gėrį, atvirumą ir toleranciją, nes tai labai aktuali problema šių dienų jaunimui.