Pradedant garuojančia rytine kava jaunimas pradėjo ir veiklą susipažindami su dizainu, prekinės vertės kūrimu bei išorine komunikacija. Teorinė dalis, kuri buvo skirta ne tik išmokti, bet labiau priversti patį klausytoją nestandartiškai pažiūrėti į standartines užduotis. Daug praktinių užduočių, kurios vertė analizuoti kito vartotojo poreikius bei pasąmonės pasirinkimus.

Foto: Dainius Čėpla

Pasak Roko Aleliūno, reikia labai džiaugtis, kad tokie mokymai vyksta. Taip pat džiugina, kad savanoriai į mokymus susiburia iš visos Lietuvos su aiškiomis problemomis ir lūkesčiais. Tokios retos galimybės yra labai svarbios jaunimui, nes vienu metu jie gali ne tik atrasti save, bet ir išmėginti savo jėgas ne tik galvojant apie inovatyvias, kūrybiškas idėjas, bet ir mėginti jas realizuoti.

Foto: Dainius Čėpla

Net ir antros dienos popietę kiekvieną užduotį visi atlikinėjo ilgiau nei buvo suplanuota stengdamiesi jas atlikti iki galo ir išdiskutuodami galutinį rezultatą iki mažiausių smulkmenų bei išanalizuodami skirtingus variantus. Jau besiskirstant viena iš dalyvių „Lietuvos liberalus jaunimas“ valdybos narė Dominyka Kievinaitė paatviravo, kad yra labai patenkinta šiais mokymais, kuriuose atrado visai kitokias vizualinės komunikacijos puses, suprato, kaip atmestinai ir neapgalvotai iki šių mokymų ji maketuodavo vizualinę medžiagą, kuri neperduodavo vartotojui pagrindinės norimos žinutės ir neatspindėdavo organizacijos vertybių. Tokie profesionalūs mokymai jos manymu reikalingi beveik visiems, nesvarbu kokia sritimi besidomi, nes mokyklose, universitetuose, kolegijose nemoko savitai mąstyti, o tik teisingai atlikti užduotis geresniam balui gauti.

Foto: Dainius Čėpla

Šis projektas „Regioninių jaunimo organizacijų tarybų apskritalizacija”, kitaip „RJOTA“, vyksta 6 partnerių miestuose ir yra Europos Sąjungos struktūrinių fondų finansuojamo projekto viena iš veiklų, kurios metu kuriama konkrečius pasiūlymus jaunimo pokyčiams savivaldybėse, gilinamasi į jaunimo politiką bei jos svarbą visuomeniniame gyvenime.

Foto: Dainius Čėpla