Jauna vilnietė: „Kadangi gyvenu Vilniuje ir labai mėgstu vaikščioti, apie Japonišką sodą Vilniuje buvau girdėjusi jau gerokai prieš jam atsidarant – maždaug likus mėnesiui internete pastebėjau, kad Vilniuje atsidarys tokia nauja traukos vieta. Sode apsilankiau praėjusį savaitgalį, šeštadienio ryte.

Žinoma, nesitikėjau, kad ryte ramiai sau vaikščiosiu po sodelį viena, nesu naivi, suprantu, kad žmonės turbūt masiškai užplūs į šią vietą, bet tokio vaizdo taip pat negalėjau tikėtis – žmonės tikrąja ta žodžio prasme į sodelį plūdo tarsi į festivalį. Kai kuriems mačiau buvo sunku rasti įėjimą, todė jie vos ne brovėsi pro šalia esančią sporto aikštelę, turbūt buvo ir tokių, kurie lipo per tvorą.

Japoniškas sodas

Blogiausia, ką pamačiau, kai jau atėjau į patį sodą – žmonės važinėja su sportiniais dviračiais, vaikai laksto beveik neprižiūrimi tėvų... Trumpai sakant, kartais atrodo, kad dar nesame pasiruošę savo mieste turėti tokių gražių dalykų ir sugebėti jaustis ne kaip namuose, o kaip svečiuose, kur neleistumėm savo vaikams draskyti visko, ką mato vaiko akis.“

Kalbant apie vaikus, mama iš Vilniaus taip pat papasakojo savo įspūdžius: „Kadangi mano šešiametė išmoko važiuot dviračiu, tai visur dabar važiuojam juo. Bet šiame parke neverta su savimi imti nei dviračio, nei paspirtuko, nes pavažiuoti dėl skaldelės sunku. Kitas dalykas – vaikų žaidimų aiškštelė tiesiog perpildyta nuo vaikų, mačiau kai kuriuos krentančius, nes sunku sužiūrėti tokioj minioj.

Kas labiausiai rėžia akį, tai kad mediniai tilteliai per tvenkinį apdergti paukščių – prisėsti ten labai nesinori.“

Japoniškas sodas

Kitas vilnietis kaip problemą įvardijo Japoniško sodo tvorą.

„Mintis tokia, kad sodas pats gražus ir viską ten, ir ačiū, kad savivaldybė suskubo atidaryti sodą, kol sakuros žydi, nors planavo tą padaryti tik 29 dieną. Suprantama, kad ne viskas baigta, tačiau... Ties tvora ir baigiasi Europa.

Jau spėjau nudžiugti, kad pagaliau, kaip vakarietiškas miestas, turėsime savęs verta sodą – kaip kokiam Paryžiuje, Romoje ar Briuselyje. Tačiau visą idėją gadina... segmentinė metalinė tvora.

Suprantu, tokia tvora aptvertos mokyklos teritorijos, stadionai ir taip toliau, bet sodas... O vaizdas už tvoros – „Toi toi“ tualetas su išspirtomis durimis. Varteliai nuo Geležinio vilko gatvės yra tokie, kad su vežimėliu vaikui jau nepraieisi, o nuorodos, kur patekti, nėra“, – stebėjosi vilnietis.

Japoniškas sodas

O kokie jūsų įspūdžiai? Gal jau lankėtės šiame sode? Savo pasakojimus siųskite adresu pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)