Entuziazmas neblėsta jau septynerius metus

Panevėžio „Alfa Romeo“ automobilių gerbėjai į vieną klubą susibūrė prieš septynerius metus, rugsėjo 24-ąją, kai po ilgų diskusijų interneto forume bendraminčiai nusprendė susitikti. Ši data ir tapo atskaitos tašku klubo gyvavimo istorijoje. Tiesa, šiemet gimtadienio renginys buvo nukeltas į kitą mėnesį ir vyko spalio 6-ąją.

Orientacinės varžybos abejingų nepaliko

Gimtadienio organizatoriai pasirūpino, kad svečiams nestigtų pramogų. Vienu iš šventės akcentų tapo orientacinės varžybos. Itališkų automobilių mylėtojams buvo duota kelio knyga, kuria vadovaujantis ir važiuojant nustatytu maršrutu dalyviai turėjo stebėti aplinką. O dairytis reikėjo todėl, kad prie kelio knygos dalyviai gavo ir nuotraukų komplektą. Fotografijose įamžintas vietas reikėjo atrasti ir jas dar kartą užfiksuoti. Orientacinių varžybų distanciją sudarė per 60 kilometrų, o maršrutas driekėsi nuo Panevėžio, per Naujamiestį iki Krekenavos apylinkių, aplankant kitus, mažesnius miestelius. Galiausiai kelio knyga dalyvius atvedė į Linkaučiuose esančią aikštelę, kurioje jau buvo paruošta figūrinio vairavimo trasa.

Slalomą paįvairino užkandžiais

Tie, kas tikėjosi slalomo varžybose pademonstruoti savo vairavimo įgūdžius, netrukus suprato, kad čia greičiausias bus ne tik geriausias vairuotojas, bet ir didžiausio skrandžio savininkas.

Organizatoriai sugalvojo, kad vyrai, važiuodami trasa privalės suvalgyti dešrainį ir išgerti buteliuką mineralinio vandens, o merginos turės užkandžiauti šokoladiniu batonėliu. Finišuoti tol, kol nebaigti skanėstai buvo draudžiama, o trasa specialiai buvo suformuota taip, kad dalyvis galėtų sukti ratus vienoje vietoje, arba važinėti pirmyn ir atgal tol, kol sužiaumos jam skirtą dešrainį ar šokoladinį batonėlį. Šitokiu būdu paįvairintos figūrinio vairavimo varžybos renginį papildė dar geresnėmis emocijomis.

Vakaronė sodyboje vainikuota apdovanojimais

Pasisotinę ir palenktyniavę itališkų automobilių gerbėjai pasuko link sodybos, kur vyko klubo vakaronė. Čia taip pat buvo apdovanoti geriausiai orientacinėse varžybose, bei slalome pasirodę ekipažai ir vairuotojai.

Orientacinėse varžybose dalyvavo 11 ekipažų , o geriausią rezultatą pademonstravo Laimis su šturmane Jurga. Nors jie, vairuodami „Fiat Ulysse“ ir nerado visų reikiamų objektų, tačiau važiavo gana greitai ir iškovojo pirmą vietą. Antri liko kauniečiai Marius ir Vitalija su „Alfa Romeo 166“. „Alfa Romeo 156 Cross wagon“ važiavęs Antano bei Ritos duetas buvo trečias.

Slalomo varžybos buvo padalintos į dvi klases. Atskirai rungėsi vaikinai ir merginos. Tarp moterų greičiausiai šokoladinį batonėlį suvalgė ir trasą įveikė Panevėžio autofanams gerai pažįstama Simona su „Fiat Punto“. Antroji finišavo Vitalija, o trečia buvo viešnia iš Širvintų – Violeta, vairavusi „Alfa Romeo 166“.

Vyrų gretose laimėjo Andrius Grigaitis. Stambaus sudėjimo vyras dešrainį suvalgė akimirksniu, ir dviem kąsniams sugaišęs vos keletą sekundžių bei išgėręs puslitrį mineralinio vandens finišavo pirmas. Beje, verta paminėti ir tai, kad finiše neįvykdęs „bazės“ ir gavęs penkias sekundes baudos, Andrius Grigaitis artimiausią varžovą įveikė net 9 sekundėmis. Taigi, peršasi išvada, kad greitas dešrainio neutralizavimas ir buvo pagrindinis pergalės kalvis. Antroje vietoje liko kiek lėčiau užkandžiavęs Evaldas, dešrainį sukirtęs už „Alfa Romeo 166“ vairo. Trečias geriausių ėdrūnų gretose buvo svečias iš laikinosios sostinės - Marius.