Atsiveria sklypas


Laišką parašę gyventojai nerimavo, jog ilgus metus niekam nekliudę ir tarsi gyva siena tarp jų namų bei geležinkelio bėgių buvę krūmynai kertami.

„Saulėlydžio gatvės gyventojų vardu turiu jums klausimą. Ties 24–34-uoju gatvės namais į geležinkelio pusę turime parkelį, kurį išsaugojom tvarkant gatvę.

Nuo parkelio geležinkelio link šiuo metu vyksta darbai. Naktimis, būtent naktimis, ekskavatorius pjauna, gnybia krūmus ir medelius, valo didelį sklypą.

Gal jūs turite informacijos, kas ten planuojama? Ten ne privatus, bet lyg ir valstybinis sklypas, todėl aplinkiniams labai įdomu ir neramu, kas ten bus.

Pro langus matome, kaip atsiveria vis didesnė tuščia erdvė, pasiklausėme dirbančio žmogaus, sakė turi išvalyti labai didelį sklypą – apie 60 hektarų, o daugiau nieko nežino, jie tik vykdytojai.

Nepaisant truputį „užknisančio“ visą naktį birbiančio traktoriaus, būtų įdomu žinoti, ko tikėtis kaimynystėje“, – gyventoju vardu kreipėsi Dovilė.

Nuvyko į vietą


Beje, žmonės kreipėsi ne tik į žurnalistus, bet ir į Kėdainių miesto seniūniją. Seniūnas ir pats nuvyko apžiūrėti vykdomų darbų. Po seniūno apsilankymo darbai naktimis liovėsi, gyventojai jau gali miegoti ramiai.

Neilgai trukus tiek į žurnalistus, tiek į seniūniją ir vėl kreipėsi žmonės. Jie domėjosi, ar darbai čia vykdomi teisėtai.

„Jau kuris laikas Saulėlydžio gatvės gyventojai stebi krūmynų kirtimą (ten, beje, yra ir didelių medžių, iš kurių leidome sulą) už šios gatvės 5A namo, palei geležinkelį.

Kirtėjai patys negali atsakyti, kas vyksta, kas čia bus, kas juos samdo. Tik sako, kad iškirs 60 hektarų.

Institucijos stumdosi viena nuo kitos. Niekas nieko nežino!? Seniūnas kažką kalba apie inžinierių atsakingą, bet ir vėl nėra informacijos.

Be to, kad buvo keliamas triukšmas, dirbama savaitgaliais ir naktimis (dabar to nebėra), yra ir situacija su visišku sklypo apnuoginimu.

Išlindo seni pamatai, kažkokie rėmai, betono konstrukcijos. Jei tai yra valstybinis žemės sklypas – ar būtinai reikėjo viską apnuoginti? Kam kokia nauda iš to?

Ar savivaldybė/seniūnija ruošiasi tvarkyti chaosą, paliktą po to, kai bus išvežti krūmai?

Kas čia per „bardakas“, apie kurį niekas nieko nežino?“ – atsiųstame dar viename laiške dėstė jau kiti minėtos gatvės gyventojai.

Kirtimai Kėdainiuose

Darbai suderinti


„Rinkos aikštei“ pasikalbėjus su Kėdainių miesto seniūnu Algirdu Krivičiumi paaiškėjo, kad darbai vykdomi legaliai.

„Čia yra krūmynai ir menkaverčiai medžiai. Jų šalinimas yra suderintas tiek su savivaldybe, tiek su aplinkosaugininkais.

Kirtimo darbus vykdo įmonė, kuri gamina biokurą iš šios medienos.

Gyventojų puoselėjamas gojelis bus išsaugotas, naktimis taip pat nebedirbs darbininkai.

Dabar tiek galiu pasakyti apie vykdomus darbus, o paskui, kai viskas bus išvalyta, matysime, ką toliau galima padaryti. Bet menkavertė augmenija šioje teritorijoje valoma tikrai legaliai“, – paaiškino A. Krivičius.

Norite pranešti naujieną ar išsakyti savo nuomonę? Kviečiame rašyti el. paštu pilieciai@delfi.lt